Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Ο Βίκτωρ Όρμπαν καταδικάζει τον φεντεραλισμό της ΕΕ και την «προσβλητική επίθεση των LGBTQ»

Το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν συνέχισε την επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την «προσβλητική επίθεση της LGBTQ (κοινότητας)», λέγοντας ότι η κυβέρνησή του θα προστατεύσει τις Χριστιανικές ρίζες της χώρας.


Σε ομιλία του στη Ρουμανία, ο Όρμπαν, που είναι σκληρός επικριτής των Βρυξελλών επί πολλά χρόνια, είπε επίσης ότι ελπίζει πως οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του επόμενου έτους θα ενισχύσουν τις κυβερνήσεις που απορρίπτουν την ομοσπονδιοποίηση (φεντεραλισμό) που αντιπροσωπεύουν η Γερμανία και η Γαλλία.

Ο Βίκτωρ Όρμπαν κυβερνά την Ουγγαρία από το 2010. Το 2021 πέρασε νόμο που απαγορεύει τη χρήση υλικού που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου στα σχολεία, επικαλούμενος την ανάγκη προστασίας των παιδιών από την «προπαγάνδα των LGBTQ» και ως εκ τούτου κλιμακώθηκε η διαμάχη του με την ΕΕ.

Έχει επίσης συγκρουστεί με τις Βρυξέλλες και για άλλα ζητήματα, όπως του κράτους δικαίου, των μεταρρυθμίσεων στα μέσα ενημέρωσης της Ουγγαρίας και στο δικαστικό σώμα.

Η ΕΕ είναι «είτε αυτοκρατορία, είτε (μεμονωμένα) έθνη... Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες: οι φεντεραλιστές προσπαθούν να μας διώξουν. Ήθελαν ανοιχτά μια αλλαγή στην κυβέρνηση (το 2022) στην Ουγγαρία», είπε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι το ίδιο ισχύει τώρα και για την Πολωνία.

Στην Πολωνία θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο, όπου το συντηρητικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) θα διεκδικήσει μια τρίτη θητεία. Έχει υιοθετήσει πολλές πολιτικές που συμβαδίζουν με του Όρμπαν και οι δύο χώρες έχουν εγκλωβιστεί σε μια διαμάχη για το κράτους δικαίου με την ΕΕ, που έχει οδηγήσει στην αναστολή ορισμένων κονδυλίων.

Ο Όρμπαν είπε ότι η ισορροπία μεταξύ των φεντεραλιστών και των εθνών που δεν ήταν πρόθυμα να παραχωρήσουν περισσότερες εξουσίες στις Βρυξέλλες διαταράχθηκε όταν η Βρετανία αποχώρησε από το μπλοκ και τώρα μόνο η Βαρσοβία και η Βουδαπέστη «επιμένουν στην στάση τους (κατά της ομοσπονδιοποίησης)».

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ενίσχυσε τη ρητορική του κατά της LGBT κοινότητας. «Η ΕΕ απορρίπτει τη Χριστιανική κληρονομιά, πραγματοποιεί αντικατάσταση του πληθυσμού της μέσω της μετανάστευσης... και διεξάγει προσβλητική επίθεση με την LGBTQ κοινότητα» είπε το Σάββατο.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ουγγαρία ξεπέρασε το 25% το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ τα οικονομικά της χώρα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά καταλήγει το δημοσίευμα του Reuters.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου