Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Μεγάλη συμφωνία Τουρκίας – Σαουδικής Αραβίας για οπλισμένα drone τύπου Akinci

Η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Σαουδική Αραβία και η συνάντησή του με τον Πρίγκηπα Διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, αυτόν που ο Τούρκος Πρόεδρος αποκαλούσε δολοφόνο εξαιτίας του φόνου του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Κασόγκι στην Τουρκία, έφερε μια πολύ μεγάλη πώληση.


Η εταιρεία Baykar επικεφαλής της οποίας είναι ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, υπέγραψε με το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, συμφωνία πώλησης μη επανδρωμένων και οπλισμένων αεροσκαφών τύπου Aknci, που αποτελούν την κορυφαία κατηγορία Τουρκικών drone.

Λεπτομέρειες για τον αριθμό των drone και το ύψος του συμβολαίου δεν δημοσιοποιήθηκαν. Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι η Σαουδική Αραβία θα λάβει υποκατασκευαστικό έργο και μεταφορά τεχνολογίας.

Η Τουρκική εταιρεία μέσω του Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο συμβόλαιο είναι το μεγαλύτερο που έχει συνάψει στην ιστορία της. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει και άλλο συμβόλαιο για αγορά έξυπνων πυρομαχικών και άλλων ειδών. Τα Τουρκικά drone τύπου Akinci είναι πιστοποιημένα για χρήση πυρομαχικών από την Τουρκική εταιρεία Roketsan.

Να θυμίσουμε πως Ελληνική συστοιχία Patriot φυλάει σημαντικές εγκαταστάσεις στην Σαουδική Αραβία. Ποιο είναι το χειροπιαστό κέρδος για την Ελλάδα;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από Reuters και Eurasian Times


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου