Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Οι ύποπτες σχέσεις δημοσιογράφων που δυσφημίζουν την Ελλάδα με ύποπτες ΜΚΟ

Οι ύποπτες σχέσεις ορισμένων ΜΚΟ με τους διακινητές παράνομων μεταναστών στην περιοχή της Μεσογείου είναι γνωστή και πλέον δεν αμφισβητείται. Αυτό που τώρα αποκαλύπτεται είναι η σχέση αυτών των ΜΚΟ και των λαθροδιακινητών με ορισμένους δημοσιογράφους / αρθρογράφους / ανταποκριτές μεγάλων οργανισμών.


Ένα εξαιρετικό κείμενο έγραψε ο διακεκριμένος και έγκυρος δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Hellas Journal.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου μελέτησε τα κείμενα των επαγγελματιών δημοσιογράφων μεγάλων εφημερίδων και ιστοσελίδων που αφορούν το θέμα των μεταναστών και των προσφύγων στην Ελλάδα και κατέληξε σε δύο βασικά συμπεράσματα:

– Πρώτον, ότι ανταποκριτές είναι ταυτόχρονα και μέλη ή συνεργάτες οργανώσεων, οι οποίες ασχολούνται με το μεταναστευτικό, και
– Δεύτερον, αυτοί/αυτές που συνήθως σπεύδουν για να ενημερώσουν τους ανταποκριτές είναι επίσης άτομα που συνεργάζονται με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), τα μέλη των οποίων πληρώνονται με grants κυβερνήσεων και οργανώσεων πολυεκατομμυριούχων, που έχουν… χόμπι τον νεοφιλελευθερισμό, και που δεν πιστεύουν σε αυτό που ονομάζουμε «Έθνος». Όλοι είμαστε πολίτες του κόσμου. Και βεβαίως είμαστε πολίτες του κόσμου, αλλά έχουμε και Πατρίδες.


Ακριβώς αυτά είχαμε αντιληφθεί πολλοί από εμάς και τα συζητούσαμε μεταξύ μας. Όμως, μόνο ο Μιχάλης Ιγνατίου είχε την οξυδέρκεια να κρατήσει αρχείο με τα άρθρα που δυσφήμιζαν την Ελλάδα, να τα μελετήσει και να ψάξει το ποιόν των αρθρογράφων. Μπράβο του! Αυτό θα πει ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. Έρευνα και τεκμηρίωση με στοιχεία.

Στους επόμενους συνδέσμους (πατώντας επάνω τους) μπορείτε να διαβάσετε και την δική μας μικρή έρευνα για την ύποπτη δράση ορισμένων ΜΚΟ που επαγγελματικά «διασώζουν» παράνομους μετανάστες.

Προσέξτε ιδιαίτερα το σημείο στο οποίο η γνωστή ΜΚΟ Sea-Watch αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι «προωθεί τη δημιουργία ασφαλών μεταναστευτικών οδών».
Τι σημαίνει η φράση αυτή; Μήπως την αρωγή της στην παράνομη μετανάστευση;

Έρευνα: Η ύποπτη δράση των ΜΚΟ στη Μεσόγειο

Γερμανικές ΜΚΟ ζητούν από την ΕΕ την άμεση μεταφορά των μεταναστών από την Ελλάδα στη Γερμανία

Ιταλία: υπό κράτηση 2 πλοία ΜΚΟ για παραβίαση του μεταναστευτικού νόμου

Τι γίνεται με τις ΜΚΟ που «διασώζουν» παράνομους μετανάστες;

Όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν είναι λογικό οι παράνομοι μετανάστες να γνωρίζουν τα τηλέφωνα «ακτιβιστών», δικηγόρων και διαφόρων ΜΚΟ, με τις οποίες επικοινωνούν συνεχώς και από αυτούς να ενημερώνεται το αρμόδιο κράτος, η συντεταγμένη πολιτεία, για την «άφιξή» τους. Κάτι ύποπτο συμβαίνει και αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί πλήρως.

Υ.Γ. τι θα πει «ακτιβιστής» για την συγκεκριμένη περίπτωση; μήπως συνεργός;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου