Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Τι γίνεται με τις ΜΚΟ που «διασώζουν» παράνομους μετανάστες;

Για τον ύποπτο ρόλο ορισμένων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα της «διάσωσης» παράνομων μεταναστών στη Μεσόγειο, έχουμε γράψει πολλές φορές.


Εχθές, ο έγκυρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Μιχάλης Ιγνατίου, μέσα από την ιστοσελίδα Hellas Journal έγραψε ένα εξαιρετικό κείμενο, τμήμα του οποίου θα θέλαμε να αναδημοσιεύσουμε.

Στο άρθρο του με τίτλο «Οι ΜΚΟ κερδοσκοπούν στις πλάτες των “κολασμένων” που αναζητούν μία ελπίδα, είναι μάστιγα» ο Μιχάλης Ιγνατίου γράφει:

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα. Οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), που βγάζουν εκατομμύρια βοηθώντας, υποτίθεται, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Έχουν καταντήσει μάστιγα.
Οι νεοφιλελεύθεροι των Βρυξελλών τους επέβαλαν, ιδιαίτερα στην Ελλάδα και οι χώρες-μέλη τους δέχθηκαν. Φτάσανε στο σημείο να απειλούν τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς, ότι αν δεν υπακούσουν στις εντολές τους θα τους καταγγείλουν στις Βρυξέλλες και στους ξένους δημοσιογράφους. Δεν θυμάστε την άθλια υπόθεση της “Μαρίας του Έβρου”; Επρόκειτο για συνεργασία μελών κάποιας ΜΚΟ με τους ανταποκριτές του γερμανικού περιοδικού Spiegel.
Ο επόμενος Πρωθυπουργός, όποιος και αν είναι, πρέπει να ξεκαθαρίσει και αυτό το μείζον ζήτημα. Υπάρχουν και μερικές καλές οργανώσεις, που πραγματικά βοηθούν. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΚΟ, απλά κερδοσκοπούν στην πλάτη των «κολασμένων» της Αφρικής και της Ασίας. Αρκετά…


Αυτό το κείμενο του καταξιωμένου δημοσιογράφου, περιγράφει ακριβώς τι συμβαίνει εδώ και μια δεκαετία στην Μεσόγειο. Το θέμα των ΜΚΟ θα πρέπει να ερευνηθεί πολύ σοβαρά και δυναμικά από την επόμενη Ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία κυρίως με την Ιταλική κυβέρνηση, η οποία πλέον έχει θέσει αυστηρότατους περιορισμούς στη δράση των ΜΚΟ που «διασώζουν» μετανάστες στη Μεσόγειο.

Δεν είναι λογικό οι παράνομοι μετανάστες να γνωρίζουν τα τηλέφωνα «ακτιβιστών» και διαφόρων ΜΚΟ, με τις οποίες επικοινωνούν και από αυτούς να ενημερώνεται το αρμόδιο κράτος, η συντεταγμένη πολιτεία. Κάτι ύποπτο συμβαίνει και αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί.

Όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, το να έρθουν κάποιοι πρόσφυγες και κατατρεγμένοι στην Ευρώπη, στην προσπάθειά τους να σωθούν ή να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή, είναι θεμιτό. Το προσπαθήσουν με το έτσι θέλω, να μεταναστεύσουν 100 εκατομμύρια ή και περισσότεροι Αφρικανοί και Ασιάτες στην Ευρώπη, δεν είναι ούτε λογικό, ούτε θεμιτό. Αποτελεί εισβολή. Αν η κοιμώμενη ΕΕ δεν αντιδράσει όσο δυναμικά απαιτείται, θα πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά από κοινού οι πληττόμενες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κύπρος και η Μάλτα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου