Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Στρατηγική ήττα της αριστεράς στις εκλογές

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 θα μείνουν στην Ιστορία για δύο λόγους: την είσοδο στην Βουλή 8 κομμάτων και την στρατηγική ήττα της αριστεράς, συνολικά της αριστεράς.


Μπορεί το ΚΚΕ να υποστηρίζει ότι «δεν είμαστε αριστεροί, είμαστε κομμουνιστές», η πραγματικότητα είναι πως ανήκουν στην ευρύτερη αριστερά. Όπως ανήκουν στην ευρύτερη δεξιά η Νίκη, η Ελληνική Λύση και οι Σπαρτιάτες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, η συμμετοχή στις εκλογές ήταν μόλις 52,82%. Τα συνολικά ποσοστά της κεντροδεξιάς ανέρχονται στο 54,5%, της κεντροαριστεράς στο 43,5%, τα κόμματα που είναι κάπως αδιευκρίνιστη η τοποθέτησή τους συγκέντρωσαν 1% και τα άκυρα και λευκά ήταν 1%.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως η λεγόμενη αριστερά και οι ιδέες της έχουν υποστεί μια στρατηγική ήττα.

Ο Ελληνικός λαός γύρισε την πλάτη στις ιδέες του «διεθνισμού», της δήθεν «προοδευτικότητας» και του αυτοχαρακτηρισμού του «δημοκράτη».

Τα περισσότερα κόμματα που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές, ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο. Εκτός και αν σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές και σχηματίσουν κυβέρνηση, δεν επιτρέψουν την διεξαγωγή νέων εκλογών. Τότε, ανήκουν στα φασιστικά κόμματα, είτε αυτά κινούνται στην δεξιά είτε στην αριστερά. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί στις επερχόμενες εκλογές από το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο θα πρέπει να απαιτεί την έγγραφη αποδοχή του πολιτεύματος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από όσα κόμματα επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εκλογές. Διότι υπάρχουν κόμματα που, εάν ποτέ κυβερνήσουν, θα καταλύσουν την δημοκρατία που όλοι γνωρίζουμε.

Παρακολουθώντας τις μετεκλογικές δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των στελεχών του, διαπιστώνεται έλλειψη αυτοκριτικής για το αποτέλεσμα των εκλογών. Φταίνε όλοι οι άλλοι, τα κόμματα, το σύστημα, ο λαός που ψήφισε, εκτός από τους ίδιους, τις ιδέες τους και τις πράξεις τους. Οι ηττημένοι του ΣΥΡΙΖΑ, αρνούνται να κοιταχτούν στον καθρέφτη, φοβούμενοι μήπως διαπιστώσουν ποιος και τι φταίει για την βαριά τους ήττα.

Δεν βρέχει σύντροφοι… Φταίνε οι ιδέες σας και οι πράξεις σας.

Φταίει το ότι οι ευρωβουλευτές σας, αντί να προωθούν τα συμφέροντα της Ελλάδας στην ΕΕ, διαδήλωναν κατά της Ελλάδας και δυσφήμιζαν την Ελλάδα για δήθεν παράνομες επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών (που τους βαφτίζουν πεισματικά πρόσφυγες), κατηγορούσαν την Ελλάδα ότι πνίγει μετανάστες στη Μεσόγειο (με αφορμή το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου) κλπ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πολλά στελέχη του υποστήριζαν πως ο φράχτης στον Έβρο θα πρέπει να γκρεμιστεί, ουσιαστικά υποστηρίζοντας την πολιτική όχι των ανοιχτών θυρών, αλλά των ανεξέλεγκτων συνόρων. Δηλαδή, έβαζαν βούτυρο στο ψωμί των λαθροδιακινητών. Επίσης, υιοθετούσαν χωρίς δεύτερη σκέψη, τις ψευδείς κατηγορίες των ύποπτων ΜΚΟ, για δήθεν θανάτους μεταναστών στον Έβρο (υπόθεση Μαρίας) η οποία αποδείχθηκε προπαγάνδα και μέγα ψέμα.

Στο θέμα της Ροδόπης, ενώ είναι γνωστός σε όλους (εδώ και δεκαετίες) ο ρόλος του Τουρκικού προξενείου, ουδείς από την Κουμουνδούρου ζήτησε το αυτονόητο από τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: να δηλώσει πως είναι Έλληνας, μουσουλμάνος το θρήσκευμα και ότι θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (σελίδα 13) αναφερόταν η πρόθεση του κόμματος για διακοπή των ερευνών για εντοπισμό και εκμετάλλευση φυσικού αερίου και πετρελαίου στην δυνητική ΑΟΖ (και όχι μόνο) της Ελλάδας, στερώντας από τους Έλληνες πολίτες έσοδα αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάθος 50 ετών τουλάχιστον.

Οι εμμονές των αριστερών και του ΣΥΡΙΖΑ στην δήθεν προοδευτικότητα, της δήθεν προστασίας της κάθε μορφής «μειονότητας» ή «κοινωνικής ομάδας» ή όπως αλλιώς θέλετε να την ονομάσετε, δεν βρίσκει ευήκοα ώτα στον Ελληνικό λαό. Άλλο η ανοχή στην «διαφορετικότητα» και άλλο η επιβολή της ως κανονικότητα.

Στα θέματα οικονομικής πολιτικής, η λογική της υπερφορολόγησης του «πλούτου» από την αριστερά, οδηγεί στην εξαθλίωση τον κάθε μισθωτό και κάθε ελεύθερο επαγγελματία. Οι εμμονές της αριστεράς με το «κεφάλαιο» οδηγούν σε πρακτικές βορείου Κορέας. Ακόμη και οι Κινέζοι, που είναι σκληροί κομμουνιστές, μετά τα γεγονότα του 1990, αντιλήφθηκαν ότι ο λαός θα πρέπει να μπορεί να εργαστεί, να δημιουργήσει παραγωγικές επιχειρήσεις, να κερδίσει χρήματα και να πλουτίσει. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ηρεμία και ισορροπία. Ναι μεν δεν γίνονται εκλογές, δεν υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει όμως πλούτος και καλοπέραση. Για όποιον τα καταφέρει, όπως στις ΗΠΑ.

Για όσους βιαστούν να σχολιάσουν ότι το κείμενο που διαβάζουν αποτελεί ύμνο προς τη ΝΔ, να τους τονίσουμε πως δεν υμνούμε την ΝΔ. Το θέμα μας είναι η ιδεολογική ήττα της αριστεράς. Σε ό,τι αφορά την λεγόμενη δεξιά και εκεί τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα. Το κυριότερο πρόβλημα είναι η ακροδεξιά και η δύναμη που έχει ένας φυλακισμένος, να χαρίζει 4,64% σε ένα κόμμα. Επίσης, οι θρησκόληπτοι είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα. Και φυσικά, τα εμμονικά λάθη της ΝΔ σε πάρα πολλά θέματα, είναι κάτι που θα πρέπει επιτέλους να αναδειχθεί.

Εν κατακλείδι, ο Ελληνικός λαός ψήφισε υπέρ της τάξης, της ασφάλειας, της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας. Όποιος δεν το βλέπει, ας ανοίξει τα μάτια του.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου