Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Σχεδόν 900.000 ανήλικοι λαμβάνουν επίδομα στην Γερμανία

Ο αριθμός των ανήλικων ξένων στην Γερμανία έχει αυξηθεί δραματικά. Τα παιδιά που λαμβάνουν κρατικά επιδόματα έχουν αγγίξει αριθμούς ρεκόρ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του RMX News 888.218 ανήλικοι ξένοι λαμβάνουν επιδόματα στην Γερμανία. Το 2010 ο αριθμός των ανηλίκων ξένων που λάμβαναν επιδόματα ήταν μόλις 303.962, που σημαίνει ότι ο πληθυσμός των ανήλικων ξένων (παράνομων μεταναστών) έχει σχεδόν τριπλασιαστεί μέσα σε 13 χρόνια.

Ήταν το 2015 όταν η τότε καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άνοιξε τα σύνορα της Γερμανίας για τους μετανάστες / πρόσφυγες από τη Συρία, με αποτέλεσμα περίπου  εκατομμύριο άνθρωποι να φτάσουν στην Γερμανία. Το 2015 οι ανήλικοι ξένοι στη Γερμανία ήταν 376.040

Ο αριθμός των πραγματικών ξένων ανήλικων που λαμβάνει επιδόματα στη Γερμανία είναι αρκετά μεγαλύτερος, καθώς όσοι έχουν λάβει την Γερμανική υπηκοότητα ή έχουν διπλή υπηκοότητα, δεν προσμετρούνται στα στοιχεία αυτά. Έτσι, υπολογίζεται πως ο πραγματικός αριθμός αυτών ξεπερνά το 1 εκατομμύριο.

Συνολικά υπάρχουν 2,2 εκατομμύρια ξένοι που ζουν στη Γερμανία, χωρίς να έχουν Γερμανική υπηκοότητα. Από αυτούς το 40,2% λαμβάνει κάποιο επίδομα.

Σύμφωνα με τα Γερμανικά στοιχεία, το 38% όλων των μαθητών που φοιτούν στα Γερμανικά σχολεία έχουν κάποιου είδους αλλοδαπή προέλευση.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου