Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Drone Bayraktar ΤΒ2 αγοράζει το Κουβέιτ!

Πανηγυρίζει η Τουρκική βιομηχανία Baykar υποστηρίζοντας ότι κατάφερε να κερδίσει συμβόλαιο κόντρα σε Αμερικανικές και Κινεζικές προτάσεις.


Σύμφωνα με ανάρτησή της στο twitter η Τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία των μη επανδρωμένων οπλισμένων αεροσκαφών τύπου Bayraktar TB2 ανακοίνωσε την συμφωνία για συμβόλαιο αξίας 367 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην ανάρτηση δεν διευκρινίζεται ο αριθμός των Τουρκικών drone που θα αποκτήσει το Κουβέιτ.
Συνολικά 28 χώρες έχουν αγοράσει Τουρκικά drone, κυρίως χώρες από την Αφρική, ενώ υπάρχουν και Ευρωπαϊκές. Μεταξύ αυτών και η Ουκρανία, που τα χρησιμοποίησε κατά της Ρωσικής εισβολής.

Ας ελπίσουμε πως η επόμενη Ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την χρηματοδότηση των Ελληνικών εταιρειών που αναπτύσσουν Ελληνικά drone, μεταξύ αυτών και οπλισμένα, ενώ σύντομα θα υπάρξει και γενναία παραγγελία από τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Ελληνικές προτάσεις υπάρχουν πολλές και αξιόλογες. Επιβάλλεται η διακοπή των αγκυλώσεων των στρατιωτικών που διστάζουν να προτιμήσουν Ελληνικά προϊόντα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου