Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για την παράνομη μετανάστευση

Μπορεί οι Βρυξέλλες και οι επαγγελματίες ανθρωπιστές να προσπαθούν να πείσουν τους Ευρωπαίους πολίτες ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις συνεχιζόμενες ροές παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη, ο λαός όμως αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως υπάρχει πρόβλημα.


Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 24% των ερωτηθέντων στην ΕΕ των 27, θεωρεί πως η παράνομη μετανάστευση είναι το τρίτο πιο σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει η ΕΕ.

Πρώτο σημαντικότερο ζήτημα είναι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός (27%), δεύτερο ζήτημα η διεθνής κατάσταση (25%), τρίτο η παράνομη μετανάστευση (24%) και τέταρτο τα θέματα περιβάλλοντος (22%).

Προφανώς τα πολλαπλά επεισόδια στη Γαλλία, η δύσκολη κατάσταση στις πόλεις της κάποτε ήρεμης Σουηδίας, αλλά και η συγκέντρωση πάρα πολλών μεταναστών στη Γερμανία, έχει αφυπνίσει τους Ευρωπαίους πολίτες, που βλέπουν να διαταράσσεται η γαλήνη τους. Για την κατάσταση στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Μάλτα και την Κύπρο, δεν χρειάζεται καμία αναφορά, καθώς όλοι γνωρίζουν την πίεση που δέχονται οι χώρες αυτές καθημερινά από τους παρανόμως αφιχθέντες.

Ας ελπίσουμε πως οι καλοπληρωμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών θα αντιληφθούν κάποια στιγμή τι πραγματικά συμβαίνει στην Ευρώπη και θα δράσουν προς το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών, ως οφείλουν.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου