Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Το Ιράκ ενδιαφέρεται να ενταχθεί στους BRICS

Μετά από περισσότερα από 30 χρόνια Αμερικανικών προσπαθειών να ενταχθεί το Ιράκ στο άρμα της Δύσης, φαίνεται ότι το παιχνίδι θα το κερδίσει η Ρωσία και η Κίνα.


Ο Ιρακινός Πρωθυπουργός Mohammed Shia Al-Sudani επιβεβαίωσε σήμερα την ετοιμότητα της χώρας του να ενταχθεί στους BRICS, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Iraqi News που επικαλείται δημοσίευμα του Russia Today, την πρόσβαση στο οποίο η «δημοκρατική» Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει για τους πολίτες της.

Εχθές Τρίτη, ο Ιρακινός Πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών, κυρίως στους τομείς της ενέργειας και της βιομηχανίας, αναφέρει το Iraqi News.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του Mohammed Shia Al-Sudani με εκπροσώπους της Ιρακινής κοινότητας στη Ρωσία, ο Ιρακινός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ιράκ είναι έτοιμο να ενταχθεί στους BRICS εάν προσκληθεί.

Ο Ιρακινός Πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος συζήτησαν επίσης θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος και την πιθανότητα να χρησιμοποιείται το Ρωσικό ρούβλι και το Ιρακινό δηνάριο για τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.

Ο ηγέτης του Ιράκ είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το άνοιγμα Ιρακινού πολιτιστικού κέντρου στη Μόσχα, ώστε να υπάρξει εμβάθυνση των ιστορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι και η Αλγερία εξέφρασε την επιθυμία της να ενταχθεί στους BRICS. Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου