Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Επέστρεψε ο παλιός Ερντογάν: απείλησε την ΕΕ

Η Τουρκία τήρησε κάθε υπόσχεσή της προς την ΕΕ, αλλά η Ένωση δεν εκπλήρωσε σχεδόν καμία από τις υποσχέσεις της στην Άγκυρα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στο κοινοβούλιο την Κυριακή.


«Εάν αντιστρέψουν τις αδικίες τους, ειδικά την επιβολή βίζας, την οποία χρησιμοποιούν ως συγκαλυμμένη κύρωση εναντίον μας, θα διορθώσουν τα δικά τους λάθη» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην υπόσχεση της ΕΕ το 2016 στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη μετανάστευση, για άρση της υποχρέωσης έκδοσης βίζας για τους Τούρκους πολίτες όταν επισκέπτονται χώρες της ΕΕ.

«Αν δεν το πάρουν πίσω, θα χάσουν εντελώς το δικαίωμα να περιμένουν οτιδήποτε από εμάς πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ή στρατιωτικά» προειδοποίησε ή μάλλον απείλησε ο Ερντογάν σε ομιλία του για την έναρξη του νέου νομοθετικού έτους του κοινοβουλίου.

Ουσιαστικά ο Τούρκος Προεδρος, απειλεί την ΕΕ και τους ανεκδιήγητους ηγέτες της ότι θα υπάρξουν πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και στρατιωτικά αντίποινα κατά της ΕΕ, εφόσον δεν του κάνουν τα κέφια και αρνούνται να συμμορφωθούν στα θέλω του!!!

Και οι «ηγέτες» της ΕΕ, αντί να του κλείσουν την πόρτα, το τηλέφωνο και γενικώς να διακόψουν κάθε επικοινωνία με τον τραμπούκο αυταρχικό ηγέτη της Τουρκίας, τον χαϊδεύουν λες και τον έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη, που η ΕΕ θα φαλιρίσει χωρίς την Τουρκία!!!

Παρόλο που οι ηγέτες της ΕΕ έχουν αλλάξει με τα χρόνια, δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην «προκατειλημμένη στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, η οποία είναι άδικη και ασυμβίβαστη με την αρχή του pacta sunt servanda» δηλαδή οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Η Τουρκία δεν έχει προσδοκίες από την ΕΕ, στην πόρτα της οποίας περιμένουμε εδώ και 60 χρόνια» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΕ το 1987 και οι ενταξιακές της διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το 2005. Τα τελευταία χρόνια, οι συνομιλίες έχουν ουσιαστικά παγώσει λόγω πολιτικών εμποδίων από ορισμένα μέλη της ΕΕ, για λόγους που δεν σχετίζονται με την καταλληλότητα της Τουρκίας για ένταξη, υποστηρίζει η Άγκυρα.

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ – Τουρκίας έχουν διακοπεί εξαιτίας μιας σειράς θεμάτων. Πρώτο θέμα, η άρνηση της αναγνώρισης της Δημοκρατίας της Κύπρου ως κρατικής οντότητας, μέσω της απαγόρευσης ελλιμενισμού Κυπριακών πλοίων και προσγείωσης Κυπριακών αεροσκαφών στην Τουρκία. Για την εισβολή και την κατοχή του 37% της Κύπρου, δεν ασχολείται ιδιαίτερα κανείς. ούτε καν οι Κύπριοι, οι οποίοι αντί να μιλούν για αποσχιστική οντότητα από την Δημοκρατία της Κύπρου, αντί να αρνούνται να συνομιλήσουν με τους τρομοκράτες επικεφαλής της αποσχιστικής οντότητας, τους προβιβάζουν σε ισότιμους συνομιλητές! Όλοι οι Ευρωπαίοι έχουν αποδεχτεί την διχοτόμηση και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η Ουκρανία και ο κακός Πούτιν, λες και υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων. Φυσικά, η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων οφείλεται και σε μια σειρά από άλλα θέματα που άπτονται των κανόνων ένταξης της ΕΕ και η Τουρκία είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να εφαρμόσει. 

Εν κατακλείδι, η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ με τους δικούς της όρους και όχι σύμφωνα με τους όρους της ΕΕ. Εάν το πετύχει, θα κάνει ό,τι θέλει με τους 99 ευρωβουλευτές που θα διαθέτει και οι φραγκολεβαντίνοι δεν θα μπορούν να αντιδράσουν.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Με πληροφορίες από το Anadolu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου