Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Η Τουρκία βομβαρδίζει τη Συρία

Όταν η διεθνής κοινή γνώμη είναι στραμμένη αλλού, συγκεκριμένα στην Γάζα και στην Ουκρανία, η Τουρκία βρίσκει την ευκαιρία να κάνει τη βρώμικη δουλειά.


Οι Τουρκικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν με το πυροβολικό τα χωριά Al-Mastur και Al-A'limat στη δυτική επαρχία Ain Issa στη βόρεια Al-Raqqah της Συρίας, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Στην επαρχία Al-Hasakah καταγράφεται ανταλλαγή πυρών πυροβολικού μεταξύ του «Στρατιωτικού Συμβουλίου του Tel Tamr» και των Τουρκικών δυνάμεων με τους πληρεξούσιούς τους, μαζί με κλιμακούμενες επιθέσεις Τουρκικών αεροσκαφών σε αρκετές περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας.

Νωρίτερα σήμερα, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι οι Τουρκικές δυνάμεις και οι πληρεξούσιοί τους, βομβάρδισαν με βαριά όπλα, ορισμένα χωριά και πόλεις στην επαρχία Tel Tamer, βορειοδυτικά της Al-Hasakah, ενώ οι δυνάμεις του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Tel Tamer απάντησαν βομβαρδίζοντας τις θέσεις των Τούρκων και των πληρεξούσιών τους στην περιοχή της Τουρκικής κατοχής υπό το όνομα «Πηγή Ειρήνης», εν μέσω πληροφοριών για απώλειες.

Σήμερα, οι κάτοικοι στην πόλη Ain Al-Arab (Kobani) βγήκαν σε μαζική διαμαρτυρία στην πλατεία Al-Mar'a Al-Hurra στο κέντρο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τις Τουρκικές επιθέσεις σε περιοχές της βορειοανατολικής Συρία.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την περιοχή και την παραπομπή του Τουρκικού καθεστώτος στα διεθνή δικαστήρια για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην περιοχή. Επίσης, οι διαδηλωτές φώναζαν συνεχώς συνθήματα κατά του Τουρκικού καθεστώτος, αναφέρεται σε δημοσίευμα του SOHR.

H Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην περιοχή του Ευφράτη, η ένωση Aal Al-Bayt στην Al-Tabqah και η Ένωση Εργαζομένων στη βόρεια και ανατολική Συρία εξέδωσαν ανακοίνωση, καταδικάζοντας τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Τουρκικές αρχές, που προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε υποδομές και ανθρώπινα θύματα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σε διάφορες περιοχές εντός των περιοχών που ελέγχονται από την Αυτόνομη Διοίκηση. Επιπλέον, κάλεσαν τις διεθνείς δυνάμεις, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις εγγυήτριες χώρες να βάλουν τέλος στις πρόσφατες επιθέσεις των Τουρκικών αρχών και να τις παραπέμψουν στα διεθνή δικαστήρια.

Χθες, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι δεκάδες άνθρωποι από την Al-Hasakah και τη Malikiyah στην επαρχία Al-Qamishly πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, καταδικάζοντας τις πρόσφατες επιθέσεις των Τουρκικών δυνάμεων που είχαν στόχο υποδομές και κατοικημένες περιοχές. Επιπλέον, δεκάδες άνθρωποι στην πόλη Al-Qamishly πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στη Ρωσική βάση κοντά στο αεροδρόμιο Al-Qamishly, καλώντας για άμεση επέμβαση, παραπέμποντας το Τουρκικό καθεστώς στα διεθνή δικαστήρια και επιβάλλοντας ζώνη απαγόρευσης πτήσεων σε περιοχές στη βορειοανατολική Συρία.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στην περιοχή Amuda της επαρχίας Al-Qamishly προχώρησαν σε απεργία. Ομοίως, κάτοικοι στην πόλη Al-Raqqah πραγματοποίησαν διαμαρτυρία απαιτώντας την παρέμβαση των διεθνών παραγόντων για να βάλουν τέλος στις παραβιάσεις και τα εγκλήματα της Τουρκίας σε περιοχές του ανατολικού και δυτικού Ευφράτη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου