Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Ερντογάν: η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση

Ο Τούρκος Πρόεδρος προέβη σε μια νέα πρόκληση προς τον Δυτικό και Δημοκρατικό κόσμο, καθώς σε ομιλία του είπε ότι η διεθνώς αναγνωρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, δεν είναι τρομοκρατική, αλλά απελευθερωτική.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, σε σημερινή του ομιλία προς τους βουλευτές του κόμματός του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να δράσουν από κοινού για να εξασφαλίσουν μια διαρκή ειρήνη στην περιοχή.

«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Είναι απελευθερωτική ομάδα, είναι μουτζαχεντίν που μάχονται για την προστασία της γης τους και των ανθρώπων τους» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογά επέκρινε τις Δυτικές δυνάμεις επειδή υποστηρίζουν το Ισραήλ και τα αντίποινα κατά της Χαμάς λέγοντας: «τα δάκρυα των Δυτικών που χύνονται για το Ισραήλ αποτελούν μανιφέστο απάτης».

Ο Ενρτογάν επίσης κατηγόρησε το Ισραήλ ότι εκμεταλλεύεται τις καλές προθέσεις της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην Τουρκία έχουν βρει καταφύγιο τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, τα οποία είναι ανεπιθύμητα στις άλλες Αραβικές χώρες. Αυτό, αποτελεί θέμα έντασης με το Ισραήλ.

Έτσι, ο Τούρκος Πρόεδρος ακύρωσε το ταξίδι του στο Ισραήλ, προφανώς επειδή δεν έχει να προσφέρει τίποτε στην ειρηνευτική διαδικασία, ενώ είναι βέβαιο πως όσα είπε θα τον έχουν καταστήσει για ακόμη μία φορά ανεπιθύμητο στο Ισραήλ.

Στα προκλητικά λόγια του Ερντογάν απάντησε ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματτέο Σαλβίνι λέγοντας ότι αυτά που είπε ο Τούρκος Πρόεδρος είναι «βαριά και αηδιαστικά, που δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση».

«Θα προτείνω στον συνάδελφό μου (Υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι) να επιδώσει επίσημη διαμαρτυρία στον Τούρκο πρέσβη» τόνισε ο Ματτέο Σαλβίνι.

Μήπως έχει φτάσει η στιγμή, να ειπωθεί ευθέως προς την Τουρκία, ότι το ΡΚΚ δεν είναι «τρομοκρατική οργάνωση», όπως χαρακτηρίζεται από την Τουρκία, αλλά το απελευθερωτικό κίνημα των Κούρδων που προσπαθεί να διώξει τους Τούρκους κατακτητές από το έδαφος του Κουρδιστάν; Μήπως η δράση των Κούρδων σε Τουρκία, Ιράκ, Συρία και Ιράν, αποτελεί τον απελευθερωτικό αγώνα και την προσπάθεια απόκτησης κράτους για τα 30 εκατομμύρια Κούρδων της περιοχής;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου