Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Ενισχύονται οι δυνάμεις Τουρκίας και Ρωσίας στη Συρία

Την ώρα που η κοινή γνώμη είναι στραμμένη πρωτίστως στην Γάζα και δευτερευόντως στην Ουκρανία, ο πόλεμος στη Συρία καλά κρατεί.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Τουρκικές δυνάμεις συνέχισαν την ενίσχυσή τους στην λεγόμενη «ζώνη αποκλιμάκωσης» τον Οκτώβριο, μεταφέροντας περίπου 100 στρατιωτικά οχήματα, στρατιωτικές και υλικοτεχνικές προμήθειες. Από την πλευρά τους οι Ρωσικές δυνάμεις έφεραν προηγμένο οπλισμό σε θέσεις απέναντι από περιοχές που ελέγχονται από φατρίες της αντιπολίτευσης στην επαρχία Ιντλίμπ.

Τουρκική ενίσχυση

Στις 4 Οκτωβρίου, 30 μηχανήματα εισήχθησαν μέσω του περάσματος Khirbat Al-Jouz, μεταξύ των οποίων τανκς, φορτηγά που μετέφεραν εξοπλισμό, υλικοτεχνική υποστήριξη και οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τα οποία τοποθετήθηκαν στα στρατιωτικά σημεία ελέγχου στο Sahl Al-Ghab και στη δυτική Idlib.

Στις 15 Οκτωβρίου, Τουρκική φάλαγγα πέρασε από το συνοριακό πέρασμα Kafar Lousin και κατευθύνθηκε προς την πρώτη γραμμή στο Jabal Al-Zawiyah στη νότια Idlib στην περιοχή που ελέγχουν οι δυνάμεις του Πούτιν και του Ερντογάν, για να ενισχύσουν τις γραμμές του μετώπου. Η συνοδεία περιλάμβανε 20 στρατιωτικά οχήματα που μετέφεραν προμήθειες.

Στις 18 Οκτωβρίου, οι Τουρκικές δυνάμεις μετέφεραν ενισχύσεις στην περιοχή «Πούτιν-Ερντογάν», όπου στρατιωτική φάλαγγα αποτελούμενη από 17 στρατιωτικά οχήματα εισήλθε από το πέρασμα Kafr Lucien στη βόρεια επαρχία Idlib και κατευθύνθηκε προς τα Τουρκικά στρατιωτικά σημεία ελέγχου κοντά στο χωριό Al-Atareb στο δυτικό Χαλέπι.

Στις 23 Οκτωβρίου, νέα Τουρκική στρατιωτική φάλαγγα 20 οχημάτων με υλικοτεχνικό και στρατιωτικό εξοπλισμό εισήλθε στη Συρία και κατευθύνθηκε προς τη νότια Ιντλίμπ για να ενισχύσει τις πρώτες γραμμές του Al-Mastumah στην περιοχή «Πούτιν-Ερντογάν».

Στις 28 Οκτωβρίου, Τουρκική στρατιωτική φάλαγγα πέρασε στη Συρία μέσω της συνοριακής διέλευσης Kafar Lousin στη βόρεια Idlib. Η φάλαγγα περιλάμβανε 22 στρατιωτικά οχήματα που μετέφεραν στρατιωτικά υλικά και κατευθύνθηκε προς την πόλη Ταφτανάζ στην επαρχία της Ιντλίμπ, απέναντι από περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς.

Ρωσική ενίσχυση

Οι Ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν στρατιωτικές ενισχύσεις σε θέσεις κοντά στην περιοχή «Πούτιν-Ερντογάν» βορειοδυτικά της Συρίας. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι ενισχύσεις έφθασαν στις 24 Οκτωβρίου και αναπτύχθηκαν σε θέσεις κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Kafr Nobl και Abu Al-Duhur.

Οι ενισχύσεις περιλαμβάνουν προηγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Gastello, Ρωσικής κατασκευής για αποστολές καμικάζι και εκτοξευτές επιθετικών drones FPV Ρωσικής κατασκευής. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο αυτοί τύποι drone αναπτύσσονται στη Συρία. Επιπλέον, μεταφέρθηκαν 35 στρατιωτικά οχήματα και μηχανήματα υποστήριξης, εκτοξευτές ρουκετών, βλήματα και στρατιώτες.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου