Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Μεγαλοϊδεατισμός με επιστροφή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία…

Μόνο όσοι δεν θέλουν δεν βλέπουν και δεν παραδέχονται ότι η Τουρκία, όχι μόνο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν ανήκει στην Δύση και έχει χαράξει ισλαμική και νέο-οθωμανική πορεία.


Στην ομιλία του σε μισό εκατομμύριο οπαδούς του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας όχι μόνο τάχθηκε ξανά με το μέρος της Χαμάς και κατά του Ισραήλ, αλλά επανέλαβε τα νέο-οθωμανικά του σχέδια για μια Τουρκία που θα περιλαμβάνει τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή. Μάλιστα εμφανίστηκε με κασκόλ που από τη μια άκρη είχε την Τουρκική σημαία και από την άλλη την σημαία της Παλαιστίνης.

«Σήμερα κάποιοι λένε ότι η Γάζα είναι μακριά, πολύ μακριά και την βλέπουν σαν μια περιοχή άσχετη με εμάς και μάλιστα αυτό δυστυχώς το λένε ανοιχτά. Κι όμως, έναν αιώνα πριν, γι’ αυτό το έθνος και την χώρα, ό,τι ήταν τα Άδανα, ήταν και η Γάζα, όπως ό,τι ήταν η Αδριανούπολη, τα Σκόπια, ό,τι ήταν το Κιρκλάρελι, η Θεσσαλονίκη, ό,τι ήταν το Μάρντιν, η Μοσούλη, ό,τι ήταν το Γκαζιάντεπ, όπως ό,τι ήταν και το Χαλέπι, έτσι ήταν και η Γάζα, ένα αναπόσπαστο όπως πιστεύαμε, κομμάτι της πατρίδας. Δεν είπα ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση; Από αυτό, το Ισραήλ ενοχλήθηκε πολύ. Που βρισκόταν το 1947 η Παλαιστίνη και η Γάζα και που βρίσκονται σήμερα; Βρε Ισραήλ, εσύ πως έφτασες ως εδώ; Εσύ είσαι εισβολέας, εσύ είσαι μια παράνομη οργάνωση και αυτό το γνωρίζει το Τουρκικό έθνος. Απέναντί μας βρίσκονται οι σύγχρονες εκδόσεις αυτών που επιχείρησαν να εξαφανίσουν το έθνος μας υποδαυλίζοντας του Αρμένιους στα νότια και στα νοτιοανατολικά και τους Έλληνες στην περιοχή του Αιγαίου, στον Μαρμαρά και στον Εύξεινο Πόντο» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας είτε επιθυμεί να εντάξει στην σφαίρα της απόλυτης επιρροής της Τουρκίας τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή, είτε επιθυμεί να εντάξει κυριολεκτικά τις περιοχές αυτές σε μια νέα Τουρκία, η έκταση της οποίας θα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο προστάτης όλων των καταπιεσμένων και κυρίως των μουσουλμάνων. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παίζει εδώ και χρόνια το χαρτί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο εξέθρεψε. Τώρα, στηρίζει και την Χαμάς, την φασιστική τρομοκρατική οργάνωση που έχει σκοπό την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ.

Η Τουρκία πλέον συντάσσεται με το Ιράν και τη Ρωσία, ενάντια στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ στο οποίο ανήκει και ενάντια στα συμφέροντα της ΕΕ στην οποία επιθυμεί να ενταχθεί, όπως υποστηρίζει. Η Τουρκία έχει στραφεί ουσιαστικά ενάντια στον Δυτικό και Δημοκρατικό κόσμο, ενώ έχει στραφεί στην απολυταρχία και τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Ως πότε αυτό θα γίνεται ανεκτό από τους Δυτικούς; Που βρίσκεται το όριο;

Η συμπόρευση της Τουρκίας με την Χαμάς και ο χαρακτηρισμός της ως απελευθερωτικής ομάδας και όχι τρομοκρατικής, ανάγκασε το Ισραήλ να απαντήσει, χαρακτηρίζοντας τον Τούρκο Πρόεδρο «φίδι», ενώ ανακάλεσε τους διπλωμάτες του από την Τουρκία. Απορίας άξιο είναι το γιατί δεν απελάθηκαν και οι Τούρκοι διπλωμάτες από το Ισραήλ;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου