Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή ή μήπως περιοδικό φυσικό φαινόμενο; (βίντεο)

Οι σύγχρονοι «ειδικοί» του κλίματος δογματικά επιβάλλουν την έννοια της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι όμως έτσι, ή μήπως η αλήθεια είναι διαφορετική;


Τα τελευταία χρόνια η άποψη της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής έχει επιβληθεί στον Δυτικό κόσμο, όπως είχε επιβάλλει τις απόψεις της τον μεσαίωνα η Δυτική εκκλησία. Τότε, υπήρχε η ιερά εξέταση και η πυρά για όποιον τολμούσε να διατυπώσει κάποια διαφορετική θεωρία ή απλώς άποψη. Σήμερα, όποιος τολμά να αμφισβητεί το δόγμα της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, αμέσως χαρακτηρίζεται ως «αρνητής» και μπορεί να μην στέλνεται στην πυρά, γελοιοποιείται όμως από τα πλήρως κατευθυνόμενα ΜΜΕ και τους πρόθυμους ηλίθιους.

Η κλιματική αλλαγή δεν αμφισβητείται από κανέναν. Το κλίμα έχει αλλάξει και αλλάζει συνεχώς. Αυτό που αμφισβητείται είναι η αιτία της αλλαγής του κλίματος. Αυτό που αμφισβητείται είναι η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, δηλαδή η αλλαγή του κλίματος εξαιτίας μόνο των ενεργειών του ανθρώπου.

Μήπως δεν ευθύνεται η βιομηχανική δραστηριότητα; Μήπως τα λεγόμενα αέρια του θερμοκηπίου δεν ευθύνονται για την αποσταθεροποίηση του κλίματος; Μήπως όλα αυτά είναι ένα φυσικό περιοδικό φαινόμενο ανεξάρτητο των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων; Μήπως τώρα ο πλανήτης βρίσκεται στην εποχή της αύξησης της θερμοκρασίας; Μήπως τα επόμενα χρόνια θα κορυφωθεί αυτή η αύξηση και μετά θα αρχίσει η ψύξη ή αλλιώς η μείωση της θερμοκρασίας; Εξάλλου είναι αρκετοί οι ειδικοί επιστήμονες που υποστηρίζουν πως σύντομα η Γη θα περάσει σε μια νέα εποχή μίνι παγετώνων.

Όμως γιατί όσοι υποστηρίζουν αυτήν την άποψη δαιμονοποιούνται; Γιατί καταδικάζονται ως «αρνητές» της κλιματικής αλλαγής; Γιατί απαγορεύεται η διατύπωση μιας άλλης άποψης στην λεγόμενη δημοκρατική Δύση, όπου ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι και σε ό,τι θέλει, έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει (όχι μόνο ως αρσενικό και θηλυκό), όπου ο καθένας έχει δικαίωμα να αγωνίζεται για το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης; Γιατί;

Έχει υπάρξει πρόσκληση για δημόσιο επιστημονικό διάλογο στον ΟΗΕ για το ξεκαθάρισμα τού τι ακριβώς συμβαίνει και ποιος έχει δίκιο, με βάση επιστημονικά και μόνο κριτήρια. Όμως, οι υπερασπιστές της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, αρνούνται αυτόν τον διάλογο και επιμένουν στην επιβολή του δόγματός τους, που στηρίζουν σε επιλεγμένα επιστημονικά στοιχεία. Γιατί;

Ενώ στην Ευρώπη και κυρίως στην πλήρως ανελεύθερη ΕΕ, κανένας πολιτικός δεν τολμάει να αρθρώσει μια λέξη αμφισβήτησης στην λεγόμενη ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή, στις ΗΠΑ, όπου δεν υπάρχει η κομματική πειθαρχία, στις 6 Οκτωβρίου 2023 το μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου Rich McCormick από την Τζώρτζια, μιλώντας σε επιτροπή με θέμα την αποκαλούμενη «κλιματική αλλαγή» ανέφερε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία δεν έτυχαν απάντησης από τους ειδικούς υποστηρικτές της «κλιματικής αλλαγής».

Ο Αμερικανός βουλευτής απευθυνόμενος στους «ειδικούς» είπε:
«Ποιο είναι το ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα; Θέλει κάποιος να απαντήσει; Κανείς δεν θέλει να απαντήσει; Επιστημονικά είναι μια εύκολη ερώτηση. Πέντε λεπτά στο google. 78% άζωτο, 21% οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα 0,04%. Από αυτό (το 0,04%), πόσο ποσοστό προέρχεται από ανθρώπινη δραστηριότητα; Θέλει κάποιος να απαντήσει; Το google θα σας πει ότι είναι περίπου το 11%. Επομένως το 11% του 0,04% είναι ανθρωπογενές. Αλλά σ’ αυτό το ποσοστό εστιάζουμε την προσοχή μας. Αυτό (μας λέτε) δημιουργεί την παγκόσμια υπερθέρμανση. Η διατήρηση στο 0,04% των εκπομπών άνθρακα, εκ των οποίων παράγουμε το 11%, είναι αυτό που συζητάμε σήμερα εδώ. Τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια που θέλουμε να ξοδέψουμε για να το αποτρέψουμε. Και αυτό θα αποτρέψει την παγκόσμια κλιματική αλλαγή. Πρόσφατα είδα να λένε πως ήταν ο θερμότερος μήνας εδώ και 100.000 χρόνια. Βασισμένο πάνω σε ποια επιστημονικά δεδομένα; Ποια έκθεση υπάρχει γι’ αυτό παγκοσμίως (με δεδομένα) για πριν από 100.000 χρόνια; Δεν γνωρίζω κάτι για Αιγυπτιακά ιερογλυφικά. Εσείς γνωρίζετε; Καμία απάντηση. Ρωτάω τους επιστήμονες συνεχώς, αλλά δεν λαμβάνω απαντήσεις, για το πως είμαστε υπεύθυνοι για την κλιματική αλλαγή».

Δείτε ΕΔΩ ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του.

Μήπως έχει φτάσει η ώρα να θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση και να σταματήσουμε δογματικά να προωθούμε και να δεχόμαστε κάποια θέματα που αρμόδιοι είναι να απαντήσουν οι επιστήμονες και μόνο;

Μήπως τελικά η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή δεν είναι και τόσο ανθρωπογενής; 

Το να μειωθούν οι βλαβερές εκπομπές καυσαερίων και κυρίως οι εκπομπές των βιομηχανιών, είναι κάτι που όλοι θέλουμε και θα πρέπει να γίνει. Αλλά, ας μην μας πιάνει υστερία. Οι πάγοι δεν θα λιώσουν και δεν θα ανέβει η στάθμη της θάλασσας κατά 10 μέτρα. Η ισορροπία θα επανέλθει, είτε χρησιμοποιούμε χάρτινα είτε πλαστικά καλαμάκια, είτε μας υποχρεώσουν να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα είτε χρησιμοποιούμε συμβατικά.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου