Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Ποιος λέει ότι η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τους Παλαιστίνιους;

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση δημοσιεύτηκε στο γνωστό Gatestone Institute για το ζήτημα που πολύ θέτουν, εάν η Χαμάς εκπροσωπεί ή όχι τους Παλαιστινίους.


Του Bassam Tawil για το Gatestone Institute

Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης Μπάιντεν ότι η Χαμάς είναι μια ασήμαντη ομάδα τρομοκρατών που δεν απολαμβάνει την υποστήριξη πολλών Παλαιστινίων δεν είναι μόνο ψευδής. Είναι και επικίνδυνη. Ο ισχυρισμός αυτός έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, η οποία αποδεικνύει ότι η Χαμάς αντιπροσωπεύει μια σημαντική μερίδα των Παλαιστινίων.

Αυτή η άβολη πραγματικότητα βασίζεται σε δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης που διενεργήθηκαν από το Παλαιστινιακό Κέντρο Έρευνας και Πολιτικής (PSR), στα αποτελέσματα των εκλογών για το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο, φοιτητικά συμβούλια πανεπιστημίων και επαγγελματικές ενώσεις. Βασίζεται επίσης σε μαζικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις για την υποστήριξη της Χαμάς πριν και μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου κατά την οποία οι τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν περισσότερους από 1.400 Ισραηλινούς και τραυμάτισαν περισσότερους από 4.000.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του PSR, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, έδειξε ότι εάν πραγματοποιούνταν νέες προεδρικές εκλογές, ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε θα κέρδιζε το 58% των ψήφων, ενώ ο Μαχμούντ Αμπάς θα λάμβανε μόνο το 37%. Τον «ένοπλο αγώνα» (τρομοκρατία) της Χαμάς κατά του Ισραήλ υποστήριξε το 58% του παλαιστινιακού λαού, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση...

Αυτό σημαίνει ότι η πλειονότητα των Παλαιστινίων συμμερίζεται την επιθυμία της Χαμάς να εξαλείψει το Ισραήλ, όπως εκφράζεται στον καταστατικό χάρτη της τρομοκρατικής οργάνωσης του 1988. Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το 71% των Παλαιστινίων υποστηρίζει τη δημιουργία ένοπλων ομάδων για τη δολοφονία Ισραηλινών.

Τους τελευταίους μήνες, φοιτητές που συνδέονται με τη Χαμάς κέρδισαν τις εκλογές σε δύο μεγάλα παλαιστινιακά πανεπιστήμια στη Δυτική Όχθη.

«Οι [πανεπιστημιακές] εκλογές θεωρούνται ορόσημο της πολιτικής της Δυτικής Όχθης... Χωρίς γενικές παλαιστινιακές εκλογές στον ορίζοντα, οι εκλογές των φοιτητών θεωρούνται ως «τεστ για τη μέτρηση της κοινής γνώμης»...» αναφέρεται σε δημοσίευμα του Middle East Eye της 25ης Μαΐου 2023.

Το 2021, ο Μαχμούτ Αμπάς ακύρωσε τις εκλογές που είχε ζητήσει για την προεδρία και το κοινοβούλιο της Παλαιστινιακής Αρχής, αφού συνειδητοποίησε ότι η παράταξή του, η Φάταχ, θα έχανε από τη Χαμάς, όπως συνέβη στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2006.

Εάν, σύμφωνα με τον Μπάιντεν και τον Μπλίνκεν, η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τους Παλαιστίνιους, τότε πώς εξηγούν το γεγονός ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας ενώθηκαν με τους τρομοκράτες της Χαμάς που επιτέθηκαν στις ισραηλινές κοινότητες κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας;

Η κυβέρνηση Μπάιντεν παρουσιάζει έναν ψευδή ισχυρισμό σύμφωνα με τον οποίο οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι είναι αντίθετοι στη Χαμάς και ότι η Παλαιστινιακή Αρχή του Αμπάς, η οποία επιβραβεύει τους τρομοκράτες που δολοφονούν Εβραίους με μηνιαίες αποδοχές, είναι «εταίρος ειρήνης» για το Ισραήλ. Πρόκειται για πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και δεν αντιπροσωπεύει την αλήθεια.

Πρόσφατα, ο Αμπάς υπενθύμισε σε όλους ότι είναι αντισημίτης και αρνητής του Ολοκαυτώματος.

Πότε θα καταλάβουν ο Μπάιντεν και ο Μπλίνκεν ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δολοφόνων ηγετών της Χαμάς και του Αμπάς του αντισημίτη; Σίγουρα, ο Μπάιντεν και ο Μπλίνκεν γνωρίζουν ότι ο Αμπάς δεν έχει καταδικάσει τις θηριωδίες που διέπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Η σιωπή του Αμπάς είναι μια ξέφρενη έγκριση της εν ψυχρώ σφαγής εκατοντάδων Ισραηλινών. Δεν υπάρχει αμφιβολία: τόσο η Χαμάς όσο και ο Αμπάς, αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των Παλαιστινίων που στόχος τους είναι να δολοφονήσουν Εβραίους και να καταστρέψουν το Ισραήλ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου