Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Δεύτερη κατάρριψη ΑΤΙΑ από F-22, στον Καναδά

Το Αμερικανικό μαχητικό κατέρριψε εχθές ακόμη ένα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο που πετούσε πάνω από το Γιούκον του βορειοδυτικού Καναδά. Είναι η δεύτερη κατάρριψη ΑΤΙΑ τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή Αλάσκας – Καναδά.


Ο Καναδός Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό έγραψε στο Twitter ότι διέταξε την κατάρριψη του ΑΤΙΑ που παραβίαζε τον Καναδικό εναέριο χώρο.

Για την αντιμετώπιση του ΑΤΙΑ κλήθηκαν Αμερικανικά και Καναδικά μαχητικά. Τελικά το Αμερικανικό F-22 ήταν αυτό που κατέρριψε το ΑΤΙΑ. Οι Καναδικές δυνάμεις θα μαζέψουν και θα μελετήσουν τα συντρίμμια, είπε ο Τζάστιν Τριντό.

Η Βορειοαμερικανική Υπηρεσία Άμυνας Αεροδιαστήματος (NORAD) ήταν αυτή που εντόπισε το ΑΤΙΑ να πετά σε μεγάλο ύψος πάνω από την Αλάσκα το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο πέρασε στον Καναδικό εναέριο χώρο.

Τα αεροσκάφη κλήθηκαν να αναγνωρίσουν το ΑΤΙΑ μετά από επικοινωνία του Τζάστιν Τριντό και του Τζο Μπάιντεν, που επίσης διέταξε την κατάρριψη του ΑΤΙΑ.

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, το F-22 χρησιμοποίησε πύραυλο τύπου AIM 9X για να καταρρίψει το ΑΤΙΑ, όπως προχθές στα ανοιχτά της βόρειας Αλάσκας και όπως πριν λίγες ημέρες (4 Φεβρουαρίου) όταν καταρρίφθηκε το «μετεωρολογικό» μπαλόνι της Κίνας. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Το FBI θα συνεργαστεί με τους Καναδούς στην μελέτη των συντριμμιών του ΑΤΙΑ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Με πληροφορίες από το Newsweek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου