Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Πρώην πιλότος μαχητικών λέει ότι τα UFO είναι πιο συνηθισμένα από όσο πιστεύουν οι άνθρωποι: «Τα βλέπαμε στα ραντάρ μας»

Η κατάρριψη τριών ΑΤΙΑ από την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία τις τελευταίες ημέρες έφερε και πάλι στο προσκήνιο τα X-files και ό,τι αυτά αντιπροσωπεύουν.


Ένας πρώην πιλότος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού μίλησε για τα ΑΤΙΑ (UFO) και υποστήριξε ότι είναι πιο σύνηθες να τα βλέπουν, από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι.

Ο Nick Graves πρώην πιλότος σε μαχητικά F/A-18 Super Hornet, είπε ότι συνάντησε και στο παρελθόν ένα ΑΤΙΑ, ενώ έχει μιλήσει για το θέμα στο Πεντάγωνο και στο Κογκρέσο.

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο στρατός των ΗΠΑ κατέρριψε τρία αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από την Αλάσκα, τον Καναδά και τη λίμνη Χιούρον, δεν έμεινε έκπληκτος.

«Πετούσαμε με τα αεροσκάφη μας από την ανατολική ακτή στις περιοχές ευθύνης μας με F-18. Μόλις έγινε αναβάθμιση στα ραντάρ μας, αρχίσαμε να παρατηρούμε αντικείμενα στις περιοχές ευθύνης μας που δεν περιμέναμε να δούμε. Τα βλέπαμε όλοι (σ.σ. οι πιλότοι). Τα βλέπαμε στα ραντάρ μας. Τα βλέπαμε στα συστήματα κάμερας και στα συστήματα φωτοβολίδων μας. Τελικά, τα είδαμε και με τα μάτια μας» είπε ο Nick Graves τη Δευτέρα στην εκπομπή του Sean Hannity.

Ο πρώην πιλότος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού είπε ότι κάποια στιγμή συνάδελφοί του παραλίγο να συγκρουστούν στον αέρα με ένα από αυτά τα «αντικείμενα» και έπρεπε να υποβάλουν αναφορά για το θέμα, ώστε όλοι οι πιλότοι να γνωρίζουν ότι υπήρχε θέμα ασφάλειας.

Οι πιλότοι που είδαν το αντικείμενο το περιέγραψαν ως «σκούρο γκρι ή μαύρο κύβο μέσα σε μια καθαρή σφαίρα» είπε ο Nick Graves.

Ο βετεράνος πιλότος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού είπε στον Sean Hannity ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους συνήθως έβλεπε τα «αντικείμενα» να πετούν με ακίνητο τρόπο!

«Θα έμεναν ακίνητα κόντρα στον άνεμο, σαν να μην κινούνταν, όταν εμείς παλεύαμε να κρατήσουμε το αεροσκάφος μας στην περιοχή. Άλλες φορές, προχωρούσαν σε ευθεία γραμμή ή σε μοτίβο παράταξης, συχνά με υπερηχητικές ταχύτητες στο 1 Mach (σ.σ. η ταχύτητα του ήχου στον αέρα). Θα ήταν επίσης εκεί έξω όλη την ημέρα, ενώ το αεροσκάφος μας θα έμενε συνήθως μόνο για περίπου μία ώρα, μία ώρα και 15 λεπτά. Αυτά τα αντικείμενα θα πετούσαν με υψηλές ταχύτητες για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας» τόνισε ο Nick Graves.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχει «καμία ένδειξη» εξωγήινων ή εξωγήινων δραστηριοτήτων στις πρόσφατες καταρρίψεις.

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin είπε λίγο πολύ τα ίδια, λέγοντας ότι ενώ οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τι είναι τα αντικείμενα, «δεν αποτελούν απειλή».

«Δεν αποτελούν στρατιωτική απειλή για κανέναν στο έδαφος. Ωστόσο, παρουσιάζουν κίνδυνο για την πολιτική αεροπορία και δυνητική απειλή συλλογής πληροφοριών. Θα φτάσουμε ως το τέλος» είπε ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας.

Το ενδιαφέρον με τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα βρίσκεται στο γεγονός ότι ενώ οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν τι είναι και από που προέρχονται, θεωρούν ότι δεν αποτελούν απειλή για κανέναν στο έδαφος, αλλά μάλλον κατασκοπεύουν και επειδή φοβούνται την σύγκρουσή τους με κάποιο πολιτικό αεροσκάφος, τα καταρρίπτουν. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις τους, δεν αποκλείεται τίποτα για την προέλευσή τους, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Το σίγουρο είναι πως, όπως έλεγε και ο θρυλικός πράκτορας Fox Mulder, «η αλήθεια είναι εκεί έξω» (the truth is out there).

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από το Fox News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου