Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

2 καταρρίψεις από F-22 στην Αμερικανική επικράτεια

Ήταν να μην πάρουν φόρα τα F-22, τα πιο προηγμένα μαχητικά παγκοσμίως. Μέσα σε μερικές ημέρες κατέρριψαν 2 στόχους: το Κινεζικό μπαλόνι που πετούσε στα 60.000 πόδια και ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο που πετούσε στα 40.000 πόδια.


Μπορεί η πρώτη κατάρριψη, αυτή του Κινεζικού μπαλονιού που «ξέφυγε» και αντί να παρακολουθεί τον καιρό, παρακολουθούσε τις ΗΠΑ, να ήταν αναμενόμενη και να μην προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, η κατάρριψη του Αγνώστου Ταυτότητας Ιπταμένου Αντικειμένου (ΑΤΙΑ) πάνω από την Αλάσκα εχθές, έχει εξάψει την φαντασία όλων.

Καμία χώρα δεν έχει παραδεχτεί ότι αυτή βρίσκεται πίσω από το ΑΤΙΑ. Το μυστηριώδες μη επανδρωμένο αντικείμενο σε μέγεθος μικρού αυτοκινήτου, με μεταλλική – γκρι απόχρωση, που πετούσε στα 40.000 πόδια με ταχύτητα μόλις 20-40 μίλια την ώρα και χωρίς να μπορεί να φανεί κάποιο σύστημα προώθησης, καταρρίφθηκε πάνω από την Αλάσκα, ενώ είχε κατεύθυνση προς τον Βόρειο Πόλο.

Την Πέμπτη, απογειώθηκε ένα F-35 το οποίο είχε σκοπό να ελέγξει το αντικείμενο. Την Παρασκευή και κατόπιν εντολής του Τζο Μπάιντεν, ένα F-22 κατέρριψε το ΑΤΙΑ με πύραυλο, όπως ακριβώς και το Κινεζικό μπαλόνι.

Τα συντρίμμια έπεσαν στη θάλασσα. Οι Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμμια και να τα εξετάσουν.

Πολλοί θεωρούν ότι ίσως είναι εξωγήινης προέλευσης, αλλά αυτό μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί, καθώς εάν ήταν εξωγήινης προέλευσης, θα ήταν αδύνατο να καταρριφθεί. Το πιο πιθανό είναι πως πρόκειται για κάποιο μυστικό πρόγραμμα των Αμερικανών (από την Area 51) που ξέφυγε του χειριστή του. Έτσι, η κατάρριψή του κρίθηκε επιβεβλημένη για να μην πέσει στα χέρια αντιπάλων (εχθρών) η τεχνολογία του.

Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή σύντομα, οι Αμερικανοί θα αποκαλύψουν κάτι περισσότερο για την ταυτότητα του ΑΤΙΑ, ακόμη και αν αυτή θεωρηθεί αστεία.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από Guardian και CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου