Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Τρίτη κατάρριψη ΑΤΙΑ στις ΗΠΑ

Η Αμερικανική πολεμική αεροπορία κατέρριψε και τρίτο Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο (ΑΤΙΑ) εχθές Κυριακή.


Όπως έγινε γνωστό, η κατάρριψη του τρίτου ΑΤΙΑ έγινε πάνω από τη λίμνη Huron ανοιχτά του Μίσιγκαν. Στην περιοχή πετούσε για ώρες ένα Αμερικανικό ιπτάμενο τάνκερ KC-135T για να υποστηρίξει τις ανάγκες των μαχητικών αεροσκαφών.

Ο εναέριος χώρος της περιοχής ήταν κλειστός για ώρες, καθώς το ΑΤΙΑ πετούσε στα 20.000 πόδια, γεγονός που το καθιστούσε επικίνδυνο για τα πολιτικά αεροπλάνα. Το ΑΤΙΑ καταρρίφθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από F-16. Ο Αμερικανικός στρατός προσπαθεί να συλλέξει τα συντρίμμια του ΑΤΙΑ για να τα μελετήσει.

Αμερικανός αξιωματούχος που σχολίασε υπό καθεστώς ανωνυμίας, είπε ότι το ΑΤΙΑ ήταν μια οκτάγωνη κατασκευή με καλώδια να κρέμονται γύρω του, αλλά χωρίς εμφανές φορτίο.

Μαχητικά των ΗΠΑ κλήθηκαν να αναχαιτίσουν ακόμη ένα ΑΤΙΑ την Κυριακή, στην Μοντάνα, αλλά δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν. Έτσι, θεωρήθηκε ότι ίσως να πρόκειται για κάποια δυσλειτουργία του ραντάρ. Όμως, το ίδιο σήμα ανιχνεύτηκε λίγο αργότερα και από την NORAD αρκετά βορειότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο Πτέραρχος Glen VanHerck παραδέχτηκε ότι η αεροπορία δεν γνωρίζει τι ήταν τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Πάντως, το ΑΤΙΑ που καταρρίφθηκε στον βόρειο Καναδά, περιγράφηκε ως κυλινδρικό και μικρό από την Υπουργό Άμυνας του Καναδά Anita Anand.

Εχθές Κυριακή έγιναν γνωστά ακόμη δύο περιστατικά θέασης ΑΤΙΑ.

Το πρώτο καταγράφηκε στην βορειοανατολική Κίνα, πάνω από τη θάλασσα και κοντά σε στρατιωτική ναυτική βάση στην περιοχή Shandong κοντά στις πόλεις Rizhao και Qingdao. Οι Κινεζικές Αρχές είχαν εκφράσει την πρόθεση να καταρρίψουν το Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά θέαση ΑΤΙΑ στην Ουρουγουάη την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. Πολεμικά αεροσκάφη της χώρας κλήθηκαν να το αναχαιτίσουν, αλλά καθώς πρόκειται για παλιά αεροσκάφη, παρωχημένα, δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Με πληροφορίες από τα FoxNews και SkyNews

Διαβάστε επίσης:

Δεύτερη κατάρριψη ΑΤΙΑ από F-22, στον Καναδά

2 καταρρίψεις από F-22 στην Αμερικανική επικράτεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου