Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Πρόταση αλλαγής του ονόματος των κατεχομένων στην Κύπρο

Μετά την αλλαγή το ονόματος στον ΟΗΕ από Turkey σε Turkiye για να μην παραπέμπει σε … γαλοπούλα, φαίνεται πως ο Ερντογάν και οι συν αυτώ θα επιχειρήσουν να αλλάξουν και το όνομα της κατεχόμενης Κύπρου.


Το όνομα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» που δόθηκε στο κατεχόμενο από τον Τουρκικό στρατό τμήμα της Δημοκρατίας της Κύπρου, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας και γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια να αλλάξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα, ο επονομαζόμενος ηγέτης των αποσχιστών Ερσίν Τατάρ, θεωρεί πως το όνομα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» που επινοήθηκε πριν 40 χρόνια για να πλασαριστεί διεθνώς ως ανεξάρτητο το αποσχισθέν «κράτος», δεν ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις της Τουρκίας και των υποτακτικών της στην Κύπρο.

Έτσι, ο Τατάρ πρότεινε το ψευδοκράτος να ονομάζεται «Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου». Σύμφωνα με το σκεπτικό τού επικεφαλής των αποσχιστών, αφού η Δημοκρατία της Κύπρου δεν ονομάζεται «νότια Κύπρος», δεν υπάρχει λόγος να ονομάζεται το αποσχισθέν τμήμα «βόρειο».

Φυσικά, με την κίνηση αυτή, η Τουρκία και οι υποτακτικοί της στην κατεχόμενη Κύπρο, προσπαθούν να αυτοπροβληθούν ως κυρίαρχοι ολόκληρου του νησιού.

Στην πονηριά του ηγέτη των αποσχιστών και υποτακτικού της Άγκυρας, απάντησε ο πολιτικός αντίπαλός του στα κατεχόμενα, ο Ασίμ Ακανσόι, λέγοντας ότι η Τουρκοκυπριακή κοινότητα ανήκει στους δημιουργούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα δικαιώματά της δεν θα αγνοηθούν, ενώ πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι αυτοί που θα πρέπει να αποφασίσουν για την αλλαγή του ονόματος.

Στον Ακανσόι απάντησε ο λεγόμενος υπουργός εργασίας των κατεχομένων, Χασάν Τατσόι, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάτι άμεσο για την αλλαγή του ονόματος, ενώ υπεύθυνος είναι ο λαός για να το αποφασίσει, αλλά η λεγόμενη βουλή των κατεχομένων έχει τη δυνατότητα να προβεί σε αλλαγή του ονόματος.

Οι πονηριές της Τουρκίας συνεχίζονται αδιάκοπα. Αυτό που χρειάζεται είναι οι ηγέτες του Ελληνισμού να μην δίνουν αξία στους αποσχιστικούς κύκλους των κατεχομένων, να μην τους προβιβάζουν σε ισότιμους συνομιλητές και να μην αποδέχονται συμβιβασμό με την Τουρκία, όπως ακριβώς κάνει ο Ζελένσκι με τη Ρωσία, που απαιτεί την αποχώρηση του Ρωσικού στρατού στα σύνορα του 1991. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί δώρο προς την Κύπρο, για να απαιτήσει την αποχώρηση των κατοχικών Τουρκικών στρατευμάτων από το νησί και την επανένωσή του υπό την μία και διεθνώς αναγνωρισμένη Δημοκρατία της Κύπρου.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου