Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Ερντογάν: Ελπίδα για την ανθρωπότητα η Τουρκία (με πληθωρισμό 19%)...

Όταν μαθαίνεις για τα μαργαριτάρια που εκστομίζει ο Ερντογάν στις ομιλίες του, αναρωτιέσαι αν απευθύνεται σε ανθρώπους με αρνητικό IQ (αν υπάρχουν σίγουρα θα ανήκουν στο ακροατήριό του) ή του ξεφεύγουν από την υπέρμετρη αλαζονεία του…

«Η Τουρκία εξακολουθεί να είναι η ελπίδα για όλους τους φίλους και την ανθρωπότητα, παρόλο που εκτίθεται σε τρομοκρατικές επιθέσεις, αποκλεισμούς και παγίδες, ενώ στέκεται με το κεφάλι ψηλά με τη δημοκρατία και την οικονομία της» είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος στο ότι ο κόσμος περνάει μια ουσιαστική αλλαγή, είπε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αντισταθεί αυτή την κρίσιμη περίοδο, με όλες της τις δυνάμεις και πρόσθεσε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση με τις επενδύσεις, τα έργα και τις δημόσιες υπηρεσίες που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 17 χρόνια.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε από την TurkStat ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο ήταν στο 18,71%, μειωμένος κατά 0,79 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το 19,50% που ήταν τον Απρίλιο.

Η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των τιμών (28,44%) σημειώθηκε στα τρόφιμα και στα μη αλκοολούχα ποτά. Η κατηγορία «διάφορα αγαθά» και οι υπηρεσίες βρίσκονται στο 26,75%, η επίπλωση και ο οικιακός εξοπλισμός στο 24,54%, η αναψυχή και ο πολιτισμός στο 20,06% και τα ξενοδοχεία, οι καφετέριες και τα εστιατόρια στο 19,77%.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2011 ο πληθωρισμός στην Τουρκία ήταν στο 3,99%, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 ήταν στο 25,24%.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου