Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Αίτηση απαγόρευσης εισαγωγών Τουρκικών προϊόντων στην Αίγυπτο

Ο Αιγύπτιος δικηγόρος Tarek Mahmoud εχθές Σάββατο, υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο του Καΐρου με αίτημα την ακύρωση των εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας και την απαγόρευση των εισαγωγών Τουρκικών προϊόντων στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας al-Mal που αναδημοσιεύει ο Egypt Independent, στην αίτησή του ο δικηγόρος υποστηρίζει πως η Τουρκική κυβέρνηση παραβιάζει τις συμφωνίες, μέσω εσκεμμένης δημιουργίας προβλημάτων στην Εθνική Ασφάλεια και την Οικονομία της Αιγύπτου και με την υποστήριξη της τρομοκρατίας κατά της Αιγύπτου.

Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι οι εμπορικές συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ των δύο χωρών το 2005 και άρχισαν να ισχύουν από το 2007, απάλλαξαν τα Τουρκικά προϊόντα εξ ολοκλήρου από όλους τους τελωνειακούς δασμούς, ενώ παράλληλα έθεσαν περιορισμούς και εμπόδια στις εξαγωγές της Αιγύπτου προς την Τουρκία.

Κατά την άποψή του, αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των συμφωνιών και ως εκ τούτου η Αιγυπτιακή κυβέρνηση πρέπει να ακυρώσει τις συμφωνίες και να εμποδίσει τις Τουρκικές εισαγωγές στην Αίγυπτο, προκειμένου να διατηρηθεί η οικονομική ασφάλεια της χώρας.

Επίσης, στη δικαστική αίτησή του, ο δικηγόρος αποκαλέι την πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εχθρική έναντι της Αιγύπτου, του λαού της και της ηγεσίας της.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν υπονομεύει την Αίγυπτο στα διεθνή φόρα, σκοπίμως διαδίδει ψευδείς ειδήσεις για τους κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας μέσω συνεντεύξεων τύπου που έχουν σκοπό να διαστρεβλώσουν την εικόνα της Αιγύπτου στον κόσμο.

Ο δικηγόρος επίσης θεωρεί ότι είναι παράλογο να έχουν εισαχθεί στην Αίγυπτο, για το 2018, Τουρκικά προϊόντα αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (με τις εισαγωγές να αυξάνονται), την ώρα που η Τουρκική κυβέρνηση διατηρεί εχθρική στάση έναντι της Αιγύπτου.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου