Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

DW: το Ισλαμικό Κράτος απειλεί την Τουρκία και τον Ερντογάν

Ένα βίντεο όπου απειλεί τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να δημοσίευσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS-ISIL-DAESH).

Σύμφωνα με την Τουρκική έκδοση της Deutsche Welle, το βράδυ της Τετάρτης δημοσιεύτηκε το βίντεο, στο οποίο οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μιλάνε Τουρκικά και απευθυνόμενοι στον Ερντογάν λένε:
«Έι, Ερντογάν, αλαζονικέ τύραννε της Τουρκίας. Μη νομίζεις πως το σπαθί των στρατευμάτων του Χαλιφάτου είναι μακριά από εσένα. Η συμπόρευσή σου με τους Σταυροφόρους δεν θα σου βγει σε καλό».

Στο βίντεο, οι άνδρες που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έχουν δίπλα τους βαρύ οπλισμό και στέκονται μπροστά από τη σημαία του Χαλιφάτου, ορκίζονται πίστη στον ηγέτη του Χαλιφάτου Abu Bakr Al-Baghdadi.

Πρόσφατα, ο ηγέτης του Χαλιφάτου είχε θεαθεί να κρατά έναν φάκελο που είχε τίτλο «Τουρκική επαρχία», ο οποίος αναφέρεται στις περιοχές που το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί πως βρίσκονται κάτω από την επιρροή του.

Το όλο θέμα θα μπορούσε να αποτελεί και μια καλοστημένη προβοκάτσια του καθεστώτος Ερντογάν, για να πιστέψει η Δύση και οι ΗΠΑ πως η Τουρκία δήθεν βρίσκεται υπό την απειλή του Ισλαμικού Κράτους (το οποίο η ίδια εξέθρεψε) και επομένως θα πρέπει μετά τους S-400 να παραλάβει κανονικά και τα F-35 ώστε να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος που δήθεν την απειλεί.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου