Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Μέτωπο κατά της Συμφωνίας του ΟΗΕ για τη μετανάστευση

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας πρωτοστατεί στην κίνηση για αποτροπή της υποχρεωτικής παγκόσμιας εφαρμογής του νόμου του ΟΗΕ για την μετανάστευση.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto ανακοίνωσε πως συμφώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Πολωνίας και τον Υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας στη δημιουργία μηχανισμού που θα δώσει τη δυνατότητα στις χώρες τους «να κινηθούν από την αρχή κατά των προτάσεων που υποστηρίζουν τη μετανάστευση, είτε αυτές σχεδιαστούν στον ΟΗΕ είτε στις Βρυξέλες».

Όπως δήλωσε ο Ούγγρος Υπουργός, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπερψήφισε τον περασμένο Οκτώβριο την παγκόσμια συμφωνία για τη μετανάστευση. Τον Δεκέμβριο του 2018, στο Μαρακές του Μαρόκου, 118 χώρες ψήφισαν υπέρ, 5 ψήφισαν κατά, 13 απείχαν και 57 χώρες δεν ψήφισαν.

Η Ουγγαρία, οι ΗΠΑ, η Πολωνία, το Ισραήλ και πρόσφατα η Εσθονία, απέρριψαν την παγκόσμια συμφωνία για τη μετανάστευση του ΟΗΕ. Καμία από τις χώρες του Visegrad δεν υποστήριξε την συμφωνία. Η Τσεχία απείχε, ενώ πρόσφατα και η Σλοβακία κράτησε αποστάσεις.

Ο Peter Szijjarto είπε πως οτιδήποτε εγκρίνεται από τον ΟΗΕ γίνεται μέρος του διεθνούς δικαίου και δικαστική πρακτική, επομένως χρειάζεται να καταπολεμηθούν οι υποστηρικτικές προτάσεις της συμφωνίας για την μετανάστευση.

«Για ακόμη μία φορά έχει γίνει ξεκάθαρο πως οι υποστηρικτικές δυνάμεις στην μετανάστευση θέλουν να κάνουν την συμφωνία για τη μετανάστευση, την πιο επικίνδυνη παγκόσμια συμφωνία για τη μετανάστευση, υποχρεωτική» είπε ο Ούγγρος Υπουργός.

Δυστυχώς, η Ελλάδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε χωρίς ενστάσεις το σύμφωνο για τη μετανάστευση του ΟΗΕ, παρόλο που η χώρα έχει πληγεί τα μέγιστα από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

Με το σύμφωνο καταργείται η έννοια της παράνομης μετανάστευσης, αναγνωρίζεται το ατομικό δικαίωμα στη μετανάστευση, επιβάλλεται στις χώρες ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μεταναστών και καθιερώνονται απαιτήσεις για τη φροντίδα τους, ενώ ουσιαστικά τα κράτη δεν έχουν δικαίωμα στην απέλασή τους.

Με πληροφορίες από τα Voice of Europe και About Hungary.


Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Διαβάστε επίσης:

Η Ουγγαρία αποσύρθηκε από τη συμφωνία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση

Η Αυστρία αποχωρεί από το σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ

Αποσύρονται από το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση ΗΠΑ, Αυστρία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία και Κροατία;

11 χώρες αποσύρονται από το Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου