Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Αποσύρονται από το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση ΗΠΑ, Αυστρία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία και Κροατία;

Το σύμφωνο για τους παράνομους μετανάστες που θέλει να επιβάλλει ο ΟΗΕ στις χώρες, είναι αντίθετο προς τα συμφέροντα των χωρών και προωθεί μόνο τα συμφέροντα των παράνομων μεταναστών. Γι’ αυτό, μία μία οι χώρες αποσύρονται από τη συμφωνία.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τις ΗΠΑ που δεν έλαβαν καν μέρος στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία και μετά την Αυστρία που ανακοίνωσε πως δεν θα δεχτεί να περιοριστεί η εθνική της κυριαρχία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Πολωνία και πιθανότατα η Κροατία θα αρνηθούν να υπογράψουν τη συμφωνία στο Μαρακές του Μαρόκο.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki, δήλωσε πως η χώρα του δεν σκοπεύει να υπογράψει τη συμφωνία για τη μετανάστευση τον προσεχή Δεκέμβριο.

«Οι αρχές της εθνικής κυριαρχίας μας στην ασφάλεια των συνόρων και τον έλεγχο της μετανάστευσης αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για εμάς» δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως στόχος της Πολωνίας είναι να βοηθήσει τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, ώστε να αποσυμπιεστούν οι χώρες που δέχονται τους μετανάστες.

Η συμφωνία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση έχει σκοπό τη δημιουργία καλύτερων τρόπων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, όπως και την προστασία των μεταναστών.


Οι χώρες που αντιδρούν στη συμφωνία, υποστηρίζουν πως αντί να περιοριστεί η παράνομη μετανάστευση, με τη συμφωνία ενισχύεται και αποτρέπεται η νόμιμη μετανάστευση, ενώ οι χώρες που δέχονται τους παράνομους μετανάστες, ουσιαστικά, δεν μπορούν να αντιδράσουν.

Σύμφωνα με το Reuters, στη γραμμή αυτή κινείται και ο Τσέχος πρωθυπουργός Andrej Babis, που επίσης δήλωσε πως η Τσεχία δεν θα υπογράψει την συμφωνία, καθώς μόνο οι Τσέχοι μπορούν να αποφασίζουν ποιοι θα μεταναστεύουν στη χώρα και ποιοι όχι.

Όως έγραψαν οι Financial Times, η Ουγγαρία έχει επίσης δηλώσει διά του πρωθυπουργού της Viktor Orban πως δεν θα υπογράψει τη συμφωνία για τη μετανάστευση του ΟΗΕ.

Θυμίζουμε πως (όπως έγραψε το CosmoStatus) και η Αυστρία εξέφρασε την αντίθεσή της στην συμφωνία για την μετανάστευση του ΟΗΕ και έχει αποσυρθεί από αυτή, επειδή το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση δεν θεωρείται κατάλληλο για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ζητημάτων, καθώς θεωρείται πως θα υπάρξει απώλεια της κυριαρχίας της Αυστρίας στη μεταναστευτική πολιτική, ενώ ταυτόχρονα θα εξαλείψει τη νόμιμη μετανάστευση και θα ενισχύσει την παράνομη.

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται πως κινείται και η Κροατία. Όπως μεταδίδει το Voice of Europe, η Πρόεδρος της χώρας Kolinda Grabar-Kitarovic γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μην υπογράψει τη συμφωνία για τη μετανάστευση.

Στο μεταξύ, η Γαλλία, διά του Υπουργού Εσωτερικών Christophe Castaner, γνωστοποίησε πως δεν μπορεί να μετατραπεί «σε δικαστήριο εφέσεων» για όσους μετανάστες δεν έχουν εγκριθεί τα αιτήματα για άδεια παραμονής σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

«Περίπου το ένα τρίτο των αιτούντων άσυλο στη Γαλλία έχει απελαθεί από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμαστε ως δικαστήριο εφέσεων από όσους έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου, στην Γερμανία ή την Ιταλία. Θέλουμε να εντείνουμε την παρουσία της αστυνομίας στα σύνορα Γαλλίας – Ισπανίας και να βελτιώσουμε τον διάλογο με τους συνοριοφύλακες της Ισπανίας» είπε ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών.

Μέσα στο 2018, έφτασαν στις ακτές της Ισπανίας 48.000 παράνομοι μετανάστες, κάτι που σημαίνει αύξηση κατά 155%.

Ο Ιταλός Υπουργός Matteo Salvini δήλωσε πρόσφατα πως η χώρα του θα σκληρύνει τη στάση της στους παράνομους μετανάστες καθώς η χώρα του δεν θέλει να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής μεταναστών για την Ευρώπη.

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στην ατζέντα της ΕΕ. Όσο αυτοί που κυβερνούν την Ευρώπη, με δήθεν προοδευτικές ιδέες, συνεχίζουν να προωθούν την παγκοσμιοποίηση, μη αντιλαμβανόμενοι τους φόβους και τα προβλήματα που δημιουργεί στην Ευρώπη και τους Ευρωπαίους η ανεξέλεγκτη μετανάστευση ανθρώπων που ουδεμία σχέση έχουν με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, τόσο οι ακραίες φωνές θα κερδίζουν δύναμη και ψήφους και τελικά η (ψευτο)Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου