Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Η Γερμανία προσπαθεί να πείσει πρόσφυγες και μετανάστες να φύγουν!

Με μεγάλες αφίσες και οικονομικά κίνητρα το Βερολίνο επιδιώκει να πείσει πρόσφυγες και μετανάστες να επιστρέψουν οικειοθελώς στις πατρίδες τους.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο κόσμος αντικρίζει στους σταθμούς του μετρό στο Βερολίνο μια αφίσα του Γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών που γράφει σε 7 γλώσσες (Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Ρωσικά, Παστού και Φαρσί):
«Η χώρα σου. Το μέλλον σου. Τώρα!».

Η εκστρατεία του Γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας και επιδιώκεται να δοθούν κίνητρα σε πρόσφυγες και μετανάστες να επιστρέψουν το συντομότερο στις πατρίδες τους και μάλιστα πριν κλείσει η χρονιά. Η εκστρατεία θα κοστίζει 500.000 ευρώ.

Το Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών υπόσχεται έως και 1.200 ευρώ ανά άτομο για τα πρώτα έξοδα, σε όποιον εγκαταλείψει τη χώρα οικιοθελώς. Το ακριβές ύψος του βοηθήματος εξαρτάται από το στάτους παραμονής. Τα οικονομικά κίνητρα για μια τετραμελή οικογένεια μπορεί να φθάσουν μέχρι τα 3.000 ευρώ.

Η νέα πρωτοβουλία της Γερμανικής κυβέρνησης βασίζεται στα παλαιότερα προγράμματα επιστροφής προσφύγων και μεταναστών της δεκαετίας του ΄90.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα κινήτρων δεν ισχύει για την επιστροφή σε χώρες όπου διεξάγεται εμφύλιος πόλεμος, όπως είναι η Συρία, η Υεμένη και η Λιβύη.

Η εκστρατεία του Υπουργείου έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στα κόμματα και τους πολίτες.  Ο αντιπρόεδρος των Πρασίνων Κόνσταντιν φον Νοτς δηλώνει ότι «η καμπάνια είναι κυνική και θυμίζει προωθητική ενέργεια σε περίοδο εκπτώσεων. Προφανώς ο στόχος είναι να κρύψει κάτω από το χαλί παραλείψεις του παρελθόντος και να αυξήσει τον αριθμό εκείνων που επιστρέφουν οικειοθελώς στις πατρίδες τους πριν κλείσει η χρονιά». Αυστηρή είναι η κριτική και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους πολίτες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, μέχρι σήμερα μόλις 300 άτομα αξιοποίησαν το πρόγραμμα. Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που αποφάσισαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, ξεπέρασαν τον Οκτώβριο τους 14.000. Υπολογίζεται πως το 2018 οι μετανάστες που θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους θα είναι λιγότεροι από τους 29.000 που επέστρεψαν πέρυσι.


Άραγε, η Ελληνική κυβέρνηση, θα ξεκινήσει τις διαδικασίες του μαζικού εθελοντικού (και όχι μόνο) επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών, αλλά και όσων προσφύγων επιθυμούν να επιστρέψουν στις ασφαλείς περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τον κυβερνητικό στρατό του Προέδρου Άσαντ και δεν κινδυνεύουν από τους ισλαμοφασίστες του Ισλαμικού Κράτους;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου