Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών από Τουρκία προς Ελλάδα

Οι Αρχές της Ελλάδας διαπίστωσαν μεγάλη αύξηση των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα προερχόμενοι από την Τουρκία. Ταυτόχρονα υπάρχει αύξηση στις συλλήψεις των διακινητών.

Σύμφωνα με το Associated Press, μόνο τον Οκτώβριο του 2018, οι παράνομοι μετανάστες που συνελήφθησαν και εγγράφηκαν στο σύστημα ήταν 3.543 αυξημένοι κατά 82% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017.

Οι συλλήψεις των διακινητών ανέρχονται σε 110, σε σχέση με 66 που ήταν τον Οκτώβριο του 2018.

Η αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών δυσκολεύει την προσπάθεια των Ελληνικών Αρχών να υπάρξει αποσυμφόρηση στις δομές κράτησης των παρανόμως εισελθόντων στα νησιά, ενώ γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hürriyet Daily News, τουλάχιστον 868 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από τις Τουρκικές Αρχές της Αδριανούπολης, στην προσπάθειά τους να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα,  διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο σε διάφορα σημεία.

Οι συλληφθέντες παράνομοι μετανάστες προέρχονταν από το Πακιστάν, τη Σομαλία, το Μπαγκλαντές, το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη και την Παλαιστίνη.

Στην Τουρκία συλλαμβάνονται πολλοί παράνομοι μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από το Πακιστάν (15.000), από το Αφγανιστάν (12.000) και τη Συρία (10.000).

Από το 2016, η αύξηση των μεταναστευτικών ροών είναι της τάξης του 60%.

Σύμφωνα με το Turkish Minute, οι Τουρκικές Αρχές της Αδριανούπολης υποστηρίζουν πως τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αποτρέψει 159.029 παράνομους μετανάστες να εισέλθουν στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία.

Συνολικά, οι Τουρκικές Αρχές υποστηρίζουν πως έχουν αποτρέψει την είσοδο στην Ευρώπη σε 222.920 παράνομους μετανάστες, που προέρχονταν κυρίως από το Πακιστάν, τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου