Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Η Τουρκική αστυνομία ανακαλύπτει σπάνια ραδιενεργά υλικά σε αυτοκίνητα!

Για δεύτερη φορά, κατά τη διάρκεια ελέγχου, η Τουρκική αστυνομία ανακαλύπτει το σπάνιο και πανάκριβο ραδιενεργό υλικό Καλιφόρνιο σε αυτοκίνητο!

Όπως αναφέρει η Daily Sabah, στην πόλη Bolu κατά τον έλεγχο της αστυνομίας σε αυτοκίνητο ανακαλύφθηκαν 18,1 γραμμάρια από το σπάνιο και πανάκριβο ραδιενεργό υλικό Καλιφόρνιο. Η αξία του υλικού υπολογίζεται στα 72 εκατομμύρια δολάρια! Για την υπόθεση συνελήφθησαν 5 άτομα.


Τον Μάρτιο του 2018 είχε ανακαλυφθεί και πάλι σε αυτοκίνητο στην Άγκυρα ποσότητα 1,441 κιλών ραδιενεργού Καλιφόρνιου! Τότε είχαν συλληφθεί 4 άτομα. Μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει παγκοσμίως (BBC, NTV), η Τουρκική Αρχή Ατομικής Ενέργειας είχε ανακοινώσει πως δεν επρόκειτο τελικά για Καλιφόρνιο, αλλά για κάποια οργανική ουσία. Γιατί όμως αρχικά έγινε γνωστό πως επρόκειτο για το ραδιενεργό υλικό Καλιφόρνιο;

Το Καλιφόρνιο είναι τεχνητό ραδιενεργό στοιχείο που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1950. Σήμερα, μόνο δύο χώρες έχουν τη δυνατότητα να το κατασκευάζουν: οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Έτσι, δεν θα πρέπει να είναι δύσκολη η ανίχνευση της προέλευσης του υλικού.



Τα ερωτήματα είναι πολλά σχετικά με την υπόθεση. Ποιοι και γιατί κατείχαν 18,1 γραμμάρια από αυτό το σπάνιο και πανάκριβο ραδιενεργό υλικό; Πως το απέκτησαν; Που σκόπευαν να το παραδώσουν; Πως θα χρησιμοποιούνταν;

Είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πως η Τουρκία προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, κυρίως από το Πακιστάν και φυσικά στη μαύρη αγορά. Τον Σεπτέμβριο του 2015 είχαμε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο με τίτλο: Η Τουρκία φτιάχνει πυρηνικά όπλα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

1 σχόλιο:

  1. Περίεργα πράγματα διότι το Californium ειναι πολύ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για την υγεία και γενικότερα άχρηστο σαν υλικό.

    Στην ουσία αυτοί που το μεταφέρουν κινδυνεύουν «να καούν» τα οστά και τα όργανα τους απο το Καλιφόρνιο.

    Πιθανολογώ οτι κάποια σπείρα το έκλεψε απο εγκαταστάση εξόρυξης πετρελαίου για να το πουλήσει στην μάυργη αγορά. Στην εξόρυξη υδρογοναθράκων χρησιμοποιείται σε συκευή νετρονίων για να ανιχνεύει στρωματα υγρασίας κατα την εκσκαφή «It is also being used in devices known as neutron moisture gauges that are used to find water and oil bearing layers in oil wells.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή