Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Ούτε από τα σκάφη της Ιταλικής Ακτοφυλακής δεν επιτρέπει την αποβίβαση παράνομων μεταναστών ο Σαλβίνι

Για να αποβιβαστούν οι παράνομοι μετανάστες από τα Ιταλικά πλοία σε κάποιο Ιταλικό λιμάνι, ο Ματτέο Σαλβίνι ζητά από την ΕΕ εγγράφως τον τόπο της μετεγκατάστασης, το όνομα της χώρας και τον αριθμό των μεταναστών που θα δεχτεί.

Σύμφωνα με την Il Giornale 140 παράνομοι μετανάστες περισυλλέγησαν από ένα Ιταλικό αλιευτικό. Μετά την άρνηση της Μάλτας να τους δεχτεί, οι 140 μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν σε πλοίο της Ιταλικής Ακτοφυλακής. Μέχρι στιγμής, μόνο 5 από τους 140 έχουν αποβιβαστεί στην Λαμπεντούσα για λόγους υγείας.

Η Ιταλική κυβέρνηση έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση το σχέδιο μετεγκατάστασης των 140 παράνομων μεταναστών. Μέχρι το σχέδιο να ετοιμαστεί, δεν δίνεται άδεια για αποβίβαση των μεταναστών σε κάποιο Ιταλικό λιμάνι.

Οι επαφές των Βρυξελών με τις χώρες μέλη της ΕΕ έχουν αποβεί άκαρπες μέχρι στιγμής.

«Έχω ήδη δώσει σήμα πως κανένα λιμάνι δεν θα τους δεχτεί πριν να υπάρξει εγγράφως σχέδιο ανακατανομής των 140 σε όλες τις χώρες της Ευρώπης» είπε ο Ματτέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Voice of Europe, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμάνουελ Μακρόν υποστηρίζει πως 14 χώρες της ΕΕ έχουν συμφωνήσει για την ανακατανομή των μεταναστών, μετά από συναντήσεις που έγιναν στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει ειπωθεί τίποτα περισσότερο για το ζήτημα.

Ο Μακρόν επέκρινε τον Σαλβίνι για τη μη συμμετοχή του στις συναντήσεις στο Παρίσι, με τον Σαλβίνι να απαντά έντονα: 

«Ποιος είσαι εσύ; Δεν είμαστε υπάλληλοί σου ή σερβιτόροι σου. Λάβαμε μέρος στην επίσημη συνάντηση στο Ελσίνκι όπου ήταν παρόντες όλοι οι Υπουργοί. Η Ιταλία δεν θα γίνει το κέντρο προσφύγων σας. Υπάρχει το λιμάνι της Μασσαλίας. Μην μας πιέζετε. Μην περιμένετε να υπογράψουμε κείμενο όπου τα πλοία θα φτάνουν στην Ιταλία. Οι Ιταλοί δεν θα είναι πλέον οι σκλάβοι κανενός».

Η Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση αντιμετωπίζει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Δεν είναι μόνο τα οικονομικά εξαιτίας της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλλει το (Γερμανικό) ευρώ. Είναι τα διαφορετικά συμφέροντα των 27-28 χωρών.  Είναι ο διαφορετικός τρόπος που βλέπουν τα γεγονότα οι χώρες και οι λαοί. Είναι το γεγονός πως δεν μπορεί ο Βορράς να θέλει να επιβάλλει τα συμφέροντά του στο Νότο. Για πόσα ακόμη χρόνια θα αντέξει το δήθεν Ευρωπαϊκό οικοδόμημα; Για πόσα χρόνια θα κρατιέται ζωντανό με το στανιό;
 

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου