Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Η Συρία βομβάρδισε Τουρκική φάλαγγα

Αξιωματούχος της κυβέρνησης της Συρίας καταδίκασε έντονα το πέρασμα Τουρκικών φορτηγών φορτωμένων με πυρομαχικά, όπλα και άλλα υλικά, στο έδαφος της Συρίας.

Συγκεκριμένα τα Τουρκικά φορτηγά εισήλθαν στην πόλη Saraqeb καθοδόν για την πόλη Khan Sheikhoun, με σκοπό να βοηθήσουν τους τρομοκράτες της Jabhat al-Nusra, που βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Αξιωματούχος της Συρίας καταδίκασε την απεριόριστη υποστήριξη που προσφέρει η Τουρκία στους τρομοκράτες.

«Η Συριακή Αραβική Δημοκρατία καταδικάζει κατηγορηματικά την απαίσια Τουρκική παραβίαση και καθιστά το Τουρκικό καθεστώς πλήρως υπεύθυνο για τις συνέπειες αυτής της ισχυρής παραβίασης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας που αποτελεί εξωφρενική παραβίαση των προβλέψεων του διεθνούς δικαίου. Η Συρία επιβεβαιώνει ότι η επιθετική συμπεριφορά του Τουρκικού καθεστώτος δεν θα επηρεάσει με κανέναν τρόπο την αποφασιστικότητα του Συριακού Αραβικού Στρατού να συνεχίσει να κυνηγάει τα απομεινάρια των τρομοκρατών στο Khan Sheikhoun και σε άλλες περιοχές μέχρις ότου απελευθερωθεί κάθε εκατοστό της Συριακής επικράτειας από την τρομοκρατία» δήλωσε στο πρακτορείο SANA ο Σύριος Αξιωματούχος.

Οι δυνάμεις της Συρίας έπληξαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας Τουρκικό στρατιωτικό κονβόι που κινούνταν εντός του εδάφους της Συρίας, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι δυνάμεις της Συρίας ξεκίνησαν από τη Hama και υποστηριζόμενες από Ρωσικές ειδικές δυνάμεις, Ιρανικής υποστήριξης ξένους τρομοκράτες και μισθοφόρους, προχώρησαν στην Khan Sheikhoun, βορειοδυτικά της Idlib, εξαπολύοντας επιθέσεις από αέρος και από εδάφους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Anadolu, κατά τις επιθέσεις των Συριακών δυνάμεων που έγιναν το πρωί της Δευτέρας στις 8:55, σκοτώθηκαν 3 πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι 12. Οι επιθέσεις έγιναν κατά κονβόι που μετέφερε υλικά στον Τουρκικό σταθμό βάσης / παρατήρησης 9 στην Idlib.

Η Τουρκία καταδίκασε έντονα την επίθεση η οποία «παραβιάζει τις συμφωνίες για συνεργασία και διάλογο με τη Ρωσία».

Ο Stanislav Grospic, επικεφαλής ομάδας βουλευτών για τη Φιλία με τη Συρία, του κοινοβουλίου της Τσεχίας, δήλωσε πως η συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για την δημιουργία της αποκαλούμενης «ζώνης ασφαλείας» στο έδαφος της Συρίας που συνορεύει με την Τουρκία, αποτελεί εγκληματική και παράνομη ενέργεια, καθώς η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα δεν έχουν το δικαίωμα να απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Όπως μεταδίδει το SANA, ο Τσέχος πολιτικός υποστηρίζει ότι η παρουσία Τούρκων και Αμερικανών στη Συρία είναι παράνομη και δεν δικαιολογείται από το διεθνές δίκαιο, ενώ δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν για λογαριασμό των κατοίκων της Συρίας και να προβαίνουν σε επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας χωρίς την άδεια της κυβέρνησης της χώρας.

Ο Stanislav Grospic πρόσθεσε πως οι Αμερικανοί και Τούρκοι κατακτητές υποστηρίζουν την τρομοκρατία στη Συρία και ευθύνονται για την παρατεινόμενη κρίση στη χώρα, ενώ ο λαός της Συρίας έχει το δικαίωμα να απολαύσει την ειρήνη και τη διαδικασία ανοικοδόμησης της χώρας, χωρίς τους Αμερικανούς και τους Τούρκους στο κεφάλι τους.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου