Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Οι δυνάμεις της Συρίας βομβαρδίζουν Τουρκικά παρατηρητήρια

Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας στην προσπάθειά τους να εκκαθαρίσουν τη χώρα από τους τζιχαντιστές και όσους τους υποστηρίζουν, βομβάρδισαν Τουρκικά παρατηρητήρια.

Όπως μεταδίδει το Syria Live Map πριν από 5 ώρες ο στρατός της Συρίας βομβάρδισε τα Τουρκικά παρατηρητήρια στην Shar Maghar και στην Shir Magar που βρίσκονται κοντά στο Τουρκικό παρατηρητήριο 10 στο Maidan Ghazal.  

Δείτε παρακάτω τις σχετικές φωτογραφίες από τις επιθέσεις.

Θυμίζουμε πως και το Τουρκικό παρατηρητήριο 9 κοντά στο Morek, πολιορκείται από τον στρατό της Συρίας.

Την ίδια ώρα, οι αντάρτες έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία από το Ρωσικό κατασκοπευτικό drone που κατέρριψαν στην περιοχή.

Η Τουρκία βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς η Ρωσία δεν είναι πρόθυμη να υπερασπιστεί την Τουρκική εισβολή στη Συρία, ενώ ο Πρόεδρος Πούτιν ξεκαθάρισε στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν πως ο Άσαντ δικαιούται πολλά στην περιοχή της Ιντλίμπ (και θα τα πάρει), που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών (που υποστηρίζει η Τουρκία).

Αναμένεται η αντίδραση της Τουρκίας (αν υπάρξει) καθώς όπως γράψαμε πριν λίγες ημέρες, η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από σφαλιάρες και όχι από παιδιάστικες ανακοινώσεις για σεβασμό του (δήθεν) διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου