Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Τουρισμός στη Συρία; Είναι ξανά πραγματικότητα!

Μπορεί στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, να υπάρχουν περιοχές που ακόμη δεν έχουν απελευθερωθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις, εξαιτίας της βοήθειας που παρέχουν οι Τούρκοι στους αντάρτες, στην υπόλοιπη όμως χώρα επιστρέφει η κανονικότητα.

Απόδειξη αποτελούν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων SANA όπου φαίνονται οι τουρίστες να που επισκέφθηκαν εχθές (22-8-2019) την αρχαία Παλμύρα.

Τουρίστες από την Βρετανία, την Αυστραλία, την Γερμανία, την Νορβηγία, την Ελβετία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία, επισκέφτηκαν την αρχαία Παλμύρα και διαπίστωσαν τις καταστροφές που προξένησαν οι Ισλαμοφασίστες του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, πριν οι κυβερνητικές δυνάμεις καταφέρουν να τους εξοντώσουν.

Ο Robin από τη Βρετανία εξέφρασε την βαθιά του λύπη για τις καταστροφές που προξένησαν στα μνημεία της Παλμύρας οι ισλαμοφασίστες και τόνισε την ασφάλεια που αισθάνθηκε σε όλα τα σημεία της χώρας που επισκέφθηκε.

Η Sarah από τη Νέα Ζηλανδία επίσης εξέφρασε τη λύπη της για τις καταστροφές των μνημείων από τους εχθρούς της ανθρωπότητας.

Ο Nicolas από τον Καναδά είπε πως αισθάνεται πολύ υπερήφανος που επισκέφθηκε την Παλμύρα ήρθαν στο μυαλό του οι καλλιτεχνικές παραστάσεις που έγιναν στο αρχαίο θέατρο της πόλης κατά τους εορτασμούς της απελευθέρωσής της από τον Συριακό Στρατό.



Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τουρίστες επισκέφθηκαν την Συρία. Όπως μετέδωσε το Syria Times, ακόμη μία ομάδα τουριστών επισκέφθηκε την Παλμύρα τις προηγούμενες ημέρες (18-8-2019).

Οι τουρίστες προέρχονταν από τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, την Γερμανία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νορβηγία και την Σλοβακία.

Οι τουρίστες επισκέφθηκαν και την αρχαία και την σύγχρονη Παλμύρα, όπου κατέγραψαν τις καταστροφές που προξένησε το Ισλαμικό Κράτος.

Για τον Αυστραλό Benjamin Crowley δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε την Παλμύρα. Ο Αυστραλός προέτρεψε τον κόσμο να αρχίσει να επισκέπτεται τη Συρία.

Ο Patrick από τη Γαλλία δήλωσε καταγοητευμένος από την ομορφιά, το μεγαλείο και την ιστορία του αρχαίου πολιτισμού στη Συρία, ενώ σκοπεύει να επισκεφθεί ξανά τη χώρα.

Ο ξεναγός Fadi Assi είπε πως οι τουρίστες άρχισαν να επισκέπτονται και πάλι τη Συρία, καθώς η επιθυμία τους να θαυμάσουν από κοντά τους αρχαιολογικούς θησαυρούς είναι μεγάλη.



Διαβάστε εδώ τι λένε όσοι επισκέφθηκαν τη Συρία για τουρισμό το τελευταίο έτος.

Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, η κανονικότητα επιστρέφει στη Συρία και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην επιστρέψουν στην χώρα οι πρόσφυγες που κατέκλυσαν την Ευρώπη. Εκτός και ανήκουν στους Ισλαμοφασίστες του Ισλαμικού Κράτους που κατέστρεψαν την Συρία και προέβησαν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου