Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Associated Press: ο Μητσοτάκης θέλει διαπραγματεύσεις για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Ανοιχτό άφησε το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία ο Κυριακός Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Associated Press, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Γερμανία, ο Πρωθυπουργός είπε πως ελπίζει πως η Γερμανία θα δεχτεί να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους δημοσιογράφους: «ελπίζω να υπάρξει θετική ανταπόκριση».

Τον περασμένο Απρίλιο, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε στείλει επίσημη αίτηση στην Γερμανία για έναρξη διαλόγου για τις πολεμικές αποζημιώσεις για τον πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν αναφερθηκε στο θέμα κατά την συνέντευξη τύπου, αλλά η Γερμανική κυβέρνηση έχει πει πως οι πολεμικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα έχουν διευθετηθεί.

Η Ελλάδα υπολογίζει πως οι ελάχιστες απαιτήσεις της από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ανέρχονται στα 292 δισεκατομμύρια ευρώ και ακόμη 9,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Διαβάστε επίσης:
Spiegel: Η Ελλάδα θα ζητήσει 280 δισεκατομμύρια από τη Γερμανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου