Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δεν ήταν Τουρκικό το UAV που καταρρίφθηκε στη Λιβύη!

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό πως καταρρίφθηκε Τουρκικό drone (UAV) από τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ). Ήταν όμως Τουρκικό;

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για το Τουρκικής κατασκευής Bayraktar TB2 που φέρει οπλισμό. Όμως, οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Oded Berkowitz στο twitter (@Oded121351) δείχνουν πως πρόκειται για Ισραηλινό UAV.

Η προσεκτική εξέταση των φωτογραφιών δείχνει πως πρόκειται για UAV Orbiter 3 της Ισραηλινής εταιρείας Aeronautics Defense Systems. Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες παρακάτω.

Αυτό δεν σημαίνει πως πρόκειται για Ισραηλινής χρήσης UAV, καθώς από το 2018 το Αζερμπαϊτζάν και η εταιρεία Azad έχει δικαιώματα κατασκευής των συγκεκριμένων UAV από το Ισραήλ. Διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ.

Είναι πολύ πιθανό, το Αζερμπαϊτζάν να έδωσε κάποια Orbiter 3 στην Τουρκία, η οποία τα χρησιμοποιεί στη Λιβύη για να παρατηρεί τον στρατό του Χαλίφα Χαφτάρ.

Το Orbiter 3 δεν φέρει οπλισμό, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η Τουρκία δεν έχει μεταφέρει και δεν λειτουργεί στη Λιβύη κατά του ΛΕΣ τα επιθετικά UAV Τουρκικής κατασκευής Bayraktar TB2.

Άραγε, οι Ισραηλινοί τι έχουν να πουν για το περιστατικό;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου