Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Η Ιταλία απαγόρευσε σε Γερμανικό πλοίο με μετανάστες να δέσει σε Ιταλικά λιμάνια

Η κυβέρνηση της Ιταλίας απαγόρευσε σε πλοίο Γερμανικής ΜΚΟ να δέσει σε λιμάνια της Ιταλίας και να αποβιβάσει τους 101 παράνομους μετανάστες που μεταφέρει.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Matteo Salvini (Λέγκα του Βορρά), της Υπουργού Άμυνας Elisabetta Trenta (Κίνημα 5 Αστέρων) και του Υπουργού Μεταφορών Danilo Toninelli (Κίνημα 5 Αστέρων), το 20 μέτρων πλοίο Eleonore που ανήκει στην Γερμανική ΜΚΟ Lifeline, απαγορεύεται να εισέλθει σε οποιοδήποτε Ιταλικό λιμάνι.

Επομένως, δεν είναι μόνο ο «κακός» και «ακροδεξιός» Σαλβίνι που δεν επιτρέπει στους «καημένους» τους μετανάστες να φτάσουν στην Ιταλία με τα πλοία των ΜΚΟ, αλλά ολόκληρη η Ιταλική κυβέρνηση, που ναι μεν τελεί υπό παραίτηση, λειτουργεί όμως κανονικά!

Το υπό Γερμανική σημαία πλοίο παρέλαβε τους 101 μετανάστες από φουσκωτή βάρκα, περίπου 50Km από τις ακτές της Λιβύης. Ο πλοίαρχος του σκάφους Claus-Peter Reisch θεώρησε πως ήταν λογικότερο να μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες στη Ιταλία, μια απόσταση άνω των 400km, παρά να τους επιστρέψει στην Λιβύη!

Η απαγόρευση εισόδου στα Ιταλικά ύδατα, αφορά όλα τα πλοία των ΜΚΟ που «διασώζουν» παράνομους μετανάστες στη Μεσόγειο.

Ο Καπετάνιος του Γερμανικού πλοίου εμφανίστηκε προκλητικός στις δηλώσεις του, λέγοντας πως αν χρειαστεί, θα αράξει το πλοίο στο πλησιέστερο λιμάνι, ακόμη και Ιταλικό.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Με πληροφορίες από DW και Sputnik

Διαβάστε επίσης:
Έρευνα: Η ύποπτη δράση των ΜΚΟ στη Μεσόγειο (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου