Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες μπαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα από την Τουρκία

Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου παραμένουν συνολικά 21.550 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες σε εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν 4.600.

Οι αφίξεις παράνομων μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τις τελευταίες εβδομάδες. Εκατοντάδες άνθρωποι έρχονται καθημερινά στην Ελλάδα διά θαλάσσης.

Από τις 5 έως τις 11 Αυγούστου, έφθασαν στα Ελληνικά νησιά 1607 άτομα. Τα περισσότερα εξ αυτών στην Λέσβο και τη Σάμο. Στις 14 Αυγούστου καταγράφηκαν ακόμη 407 παράνομες αφίξεις, ενώ στις 15 Αυγούστου επιπλέον 318.

Οι αριθμοί των αφίξεων των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων στα Ελληνικά νησιά από τα μέσα Ιουλίου και μετά είναι οι υψηλότεροι από την εποχή της κρίσης του 2015.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώνονται από την Τουρκία, η Τουρκική ακτοφυλακή σταματάει μεγάλο αριθμό σκαφών που έχουν σκοπό να φτάσουν στην Ελλάδα.

Από τις 5 ως τις 11 Αυγούστου, 132 σκάφη στα οποία επέβαιναν 4098 άτομα επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Η Τουρκική ακτοφυλακή σταμάτησε τα 86. Έτσι πέρασαν στην Ελλάδα 46 σκάφη με 1607 άτομα.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, με χωρητικότητα 3000 ατόμων, φιλοξενούνται πάνω από 9000 άνθρωποι. Στη Χίο, με δυνατότητα φιλοξενίας 1000 ατόμων, βρίσκονται 2.440. Στη Σάμο, με δυνατότητα φιλοξενίας 600 ανθρώπων, στις 16 Αυγούστου βρίσκονταν 4005 άτομα. Γεμάτες είναι και οι δομές φιλοξενίας σε Κω και Λέρο, αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή.

Στις 8 Αυγούστου υπογράφηκε σύμβαση εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών για τη σίτιση όσων βρίσκονται στη Μόρια για 11 ημέρες έναντι 497.189 ευρώ. Τη σύμβαση υπέγραψε το ΥΠΕΘΑ για λογαριασμό της κυβέρνησης, κάνοντας χρήση σχετικού άρθρου νόμου που επιτρέπει σε καταστάσεις επείγουσες να συνάπτει συμβάσεις με τρίτους «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και να προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες».

Αλήθεια, ποιος θα πληρώσει τα σχεδόν 500 χιλιάδες ευρώ για την σίτιση όσων εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα; Μήπως θα σταλεί ο λογαριασμός στις Βρυξέλες ή στην Άγκυρα;

Οι νέοι δήμαρχοι που θα αναλάβουν καθήκοντα στα νησιά, διεκδικούν την επίλυση του μεταναστευτικού που επιβαρύνει τον ντόπιο πληθυσμό που τους εξέλεξε.

Έτσι, ο νέος δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, με ανάρτησή του στο Facebook δήλωσε ότι η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου θα κάνει την περισυλλογή των λέμβων έως το τέλος Αυγούστου.
«Από 1/9 ο Δήμος Δυτ. Λέσβου θα στέλνει τον λογαριασμό στην κεντρική διοίκηση. Αν δεν πληρωθεί θα στέλνονται και οι βάρκες στο υπουργείο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Τουρκία συνεχίζει να πιέζει την ΕΕ μέσω της Ελλάδας, αλλά ταυτόχρονα και την Ελλάδα για άλλους λόγους, με τους παράνομους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Αλήθεια, για ποιους πρόσφυγες μιλάμε; Ποιοι έρχονται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας; Είναι πρόσφυγες από τη Συρία; Μα, στη Συρία ο πόλεμος έχει περιοριστεί σε ένα πολύ μικρό τμήμα της χώρας στα βόρεια, στα σύνορα με την Τουρκία! Το 90% της Συρίας είναι πλέον ήρεμο και χωρίς πόλεμο.

Προς απόδειξη πως η ζωή στη Συρία επιστρέφει στην κανονικότητα και δεν υπάρχει λόγος να φύγει κανείς από τη χώρα (εκτός και αν ανήκει στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους) είναι το ότι από τις 28 Αυγούστου ως τις 6 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί στη Δαμασκό η 61η Διεθνής Έκθεση.

Κατά τη διάρκεια της 61ης Διεθνούς Εκθέσεως θα διοργανωθεί και η 19η Έκθεση Εφευρέσεων και Καινοτομίας.
 

Επομένως, για ποιους πρόσφυγες γίνεται λόγος; Μήπως πρόκειται για τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας;

Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με όσα μας σερβίρει η ΝΤΠ και τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ από αυτήν...

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Διαβάστε επίσης:

Associated Press: Η κυβέρνηση της Συρίας καλεί τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στη Συρία

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας για την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων στη Συρία

Η Ρωσία καλεί τους πρόσφυγες από τη Συρία να επαναπατριστούν

Ρωσία: η Συρία είναι έτοιμη για τον επαναπατρισμό ενός εκατομμυρίου προσφύγων

Αντίθετος ο ΟΗΕ στον επαναπατρισμό των Σύριων από τον Λίβανο;

Επαναπατρίστηκαν εθελοντικά 50.000 Σύριοι από την Τουρκία!

1,7 εκατομ. πρόσφυγες από τη Συρία θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Τουρκία: 80.000 απελάσεις παράνομων μεταναστών και προσφύγων από τη Συρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου