Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Τουρκικά UAV σε Έβρο, Αιγαίο και Συρία (εικόνες)

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι εύκολο να εντοπιστεί η δράση των Τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εφόσον αυτά έχουν ανοιχτούς τους πομπούς επικοινωνίας για λόγους πτητικής ασφάλειας.

Με την απλή αναζήτηση που κάναμε εντοπίσαμε και το αεροδρόμιο από το οποίο απογειώνονται καθημερινά τα Τουρκικής κατασκευής UAV TB2 Bayraktar, τα οποία χρησιμοποιούνται είτε σε αποστολές αναγνώρισης είτε και σε αποστολές κρούσεις, καθώς μπορούν να φέρουν και οπλισμό.

Το ενδιαφέρον για τη βάση των TB2 είναι πως βρίσκεται λόγο νότια της Κεσσάνης, ενώ στις δορυφορικές φωτογραφίες φαίνονται 2 UAV να τροχοδρομούν στον αεροδιάδρομο.

Το όλο θέμα είναι προφανώς γνωστό στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες θα γνωρίζουν πολλά περισσότερα, αλλά απορίας άξιο είναι το γεγονός πως οι Τούρκοι δεν απαίτησαν από την google να καλύψει τις συγκεκριμένες λήψεις με κάποιο μωσαϊκό. Ίσως να έχουν αφεθεί επίτηδες σε κοινή θέα, ως μέσω προβολής ισχύος.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η σημερινή Τουρκική δραστηριότητα με αεροπλάνα τύπου UAV ή CN-235 ήταν έντονη στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο, στη Χίο και μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, αλλά και εντός Συρίας.

Επίσης, οι καθημερινές πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Λιβύη, συνεχίστηκαν κανονικά, με τα αεροσκάφη να ακολουθούν το περίεργο δρομολόγιό τους, αποφεύγοντας να πετάξουν πάνω από την Ελλάδα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου