Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Την αρπαγή των ασθενών από το σπίτι τους προτείνει ο Π.Ο.Υ. (video)

Ο Π.Ο.Υ. εξετάζει την περίπτωση αρπαγής των ασθενών με covid-19 από τα σπίτια τους, για να μην κολλήσουν τα άλλα μέλη της οικογένειας. Όσο ακραίο και αν ακούγεται, έχει καταγραφεί στην κάμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν λίγες μέρες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γιατρός Επιδημιολόγος Michael Ryan από τους επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανακοίνωσε πως η αντίδραση των Αρχών στην διάδοση του ιού covid-19, ίσως να χρειαστεί να είναι η είσοδος στα σπίτια των ανθρώπων και η απομάκρυνση των μελών της οικογένειας, ακόμη και με τη βία.

«Στα περισσότερα μέρη του κόσμου, εξαιτίας της καραντίνας, τα περισσότερα περιστατικά μετάδοσης (του ιού) που συμβαίνουν τώρα, συμβαίνουν εντός της οικίας, στο επίπεδο της οικογένειας. Κατά μία έννοια η μετάδοση (του ιού) έχει σταματήσει να γίνεται στους δρόμους και έχει περάσει εντός της οικογένειας. Τώρα, θα πρέπει να πάμε στις οικογένειες και να βρούμε τους ανθρώπους που ίσως να είναι άρρωστοι και να τους απομακρύνουμε, να τους απομονώσουμε, με τρόπο ασφαλή και αξιοπρεπή, κατά μία έννοια» είπε ο Δρ. Michael Ryan σε συνέντευξη τύπου στις 30 Μαρτίου 2020.

Δείτε το σχετικό βίντεο διάρκειας 1 λεπτού ΕΔΩ.

Δηλαδή, ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ. υποστηρίζει πως το κράτος θα μπορεί να εισέρχεται στο σπίτι του κάθε πολίτη και να παίρνει τα παιδιά του, επειδή έχουν covid-19 και να τα μεταφέρει κάπου, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, ενώ οι γονείς δεν θα μπορούν να αντιδράσουν. Φυσικά, αυτό θα γίνεται για το καλό όλων των υπολοίπων, για να μην αρρωστήσουν.

Τα λεγόμενα του επιδημιολόγου έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την 4η τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος, που θεωρεί το σπίτι κάθε πολίτη ως το ασφαλές καταφύγιό του.

Ο Βενιαμίν Φρανκλίνος είχε πει: «Αυτοί που είναι πρόθυμοι να παραδώσουν τις βασικές ελευθερίες, για να αγοράσουν λίγη προσωρινή ασφάλεια, δεν δικαιούνται ούτε ελευθερία, ούτε ασφάλεια».

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου