Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Η Τουρκία θα καταρρίπτει τα αεροσκάφη των ΗΑΕ που παραβιάζουν την κυριαρχία της

Η Τουρκία δεν θα διστάσει να καταρρίψει αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εάν παραβιαστεί η Τουρκική κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο.


Η πληροφορία αυτή μεταδόθηκε από το Al-Quds Al-Arabi και αναμεταδόθηκε από το Middle East Monitor.

«Δεν θα διστάσουμε να καταρρίψουμε οποιοδήποτε αεροσκάφος των ΗΑΕ εάν πλησιάσει τα Τουρκικά θαλάσσια ύδατα ή την περιοχή που εκτελεί εργασίες το Oruc Reis κοντά στη Κρήτη στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος στο Al-Quds Al-Arabi υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε πως «τα ΗΑΕ προσπαθούν να παίξουν έναν ρόλο μεγαλύτερο από το μέγεθός τους. Παίζουν με τη φωτιά. Εάν παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές ή εάν πλησιάσουν τα Τουρκικά ύδατα, θα πάρουν ένα ισχυρό μάθημα».

Οι Τουρκικές προειδοποιήσεις σχετίζονται με την κοινή άσκηση Ελλάδας και ΗΑΕ νότια και ανατολικά της Κρήτης. Τα ΗΑΕ έστειλαν στην Κρήτη 4 αεροσκάφη F-16, ένα C-130 και τρία C-17.

Η ρητορική της Τουρκίας που υποτιμά και στολίζει με διάφορα κοσμητικά επίθετα οποιαδήποτε χώρα δεν υποκύπτει στις ορέξεις της, ενώ ταυτόχρονα προβάλει την Τουρκία ως δήθεν μεγάλη και ισχυρή, όχι απλώς ενοχλεί τις θιγόμενες χώρες, αλλά είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσει έναν αντιτουρκικό συνασπισμό, που με όλους τους δυνατούς τρόπους θα αναγκάσει την Τουρκία να μαζέψει και τη γλώσσα της και τις πράξεις της, που σαφώς έχουν απλωθεί περισσότερο από όσο μπορεί να γίνει ανεκτό.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου