Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο εισβολέας στην Κύπρο ζητά την αποχώρηση των Αρμενίων από το Καραμπάχ!

Το θράσος με το οποίο προσεγγίζουν τη διεθνή διπλωματία οι Τούρκοι δεν έχει όρια.


Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε την αποχώρηση των δυνάμεων της Αρμενίας από το Άνω (Ναγκόρνο) Καραμπάχ, που κανονικά ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν.

Στον πόλεμο του 1992 – 1994, η Αρμενία κατέκτησε το Άνω Καραμπάχ, καθώς οι κάτοικοί του είναι κατά 90% Αρμένιοι. Από τότε, η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία, συνέστησαν την ομάδα του Μινσκ, με σκοπό να επιλύσουν το πρόβλημα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η διαφορά για το Άνω Καραμπάχ μπορεί να λυθεί μόνο με την αποχώρηση της Αρμενίας από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν και πρόσθεσε πως η Τουρκία συντάσσεται πλήρως στο πλευρό του αδερφού Αζερμπαϊτζάν, όπως κάνει πάντα. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να λύσει το πρόβλημα διά παντός και άσκησε δριμεία κριτική στον ΟΑΣΕ, επειδή δεν έλαβε ξεκάθαρη θέση υπέρ του Αζερμπαϊτζάν.

Το θράσος της Τουρκίας που διατυπώνεται μέσω της ρητορικής του Προέδρου της και των Υπουργών του, δεν έχει όρια.

Η Τουρκία εισέβαλε το 1974 στην Κύπρο και από τότε κατέχει παράνομα και παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις εκκλήσεις της ΕΕ και των υπολοίπων οργανισμών, αλλά και τις συστάσεις των λεγομένων «ισχυρών» του πλανήτη.

Η Τουρκία αρνείται να αποσύρει τα στρατεύματά της από την κατεχόμενη Κύπρο, επειδή έτσι τη συμφέρει. Τι κι αν το 1974 ο Τουρκικής καταγωγής πληθυσμός της Κύπρου ήταν μόλις το 18% από τις 632.000, δηλαδή 114.000. Με συστηματική μεταφορά εποίκων από τα βάθη της Τουρκίας, έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν Τουρκικό πληθυσμό της τάξης των 326.000, έναντι 876.000 Ελληνοκυπρίων.

Η Αρμενία, κατέκτησε (όπως αρέσκεται η Τουρκική ηγεσία να λέει για την Αγία Σοφία, για την Κωνσταντινούπολη, για την Μικρά Ασία γενικότερα) από το Αζερμπαϊτζάν, μετά από πόλεμο, το Άνω (Ναγκόρνο) Καραμπάχ, του οποίου ο πληθυσμός ήταν κατά 90% Αρμένιοι.

Πως είναι δυνατό να ζητά τώρα η Τουρκία την απόσυρση των δυνάμεων τής Αρμενίας από την περιοχή, όταν η Τουρκία αρνείται να αποσύρει τις δικές της δυνάμεις από την Κύπρο;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου