Την ανικανότητά της να υψώσει το ανάστημά της στην Τουρκία απέδειξε η ΕΕ. Αντί να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία που παραβιάζει τα δικαιώματα 2 κρατών μελών της, η ΕΕ ενδιαφέρεται μόνο για την επιβολή κυρώσεων στην Λευκορωσία!
Όταν πριν μερικούς μήνες ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έλεγε πως το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό, μάλλον εννοούσε πως και η ΕΕ είναι εγκεφαλικά νεκρή. Δεν εξηγείται διαφορετικά η πρεμούρα των ψευτοεταίρων της Κύπρου και της Ελλάδας να επιβάλλουν κυρώσεις στην Λευκορωσία και η άρνησή τους να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία.
Η Λευκορωσία κατηγορείται από την ΕΕ πως δεν διεξήγε δημοκρατικές και ελεύθερες εκλογές τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να εκλεγεί για 6η θητεία ο Alexander Lukashenko. Μια Λευκορωσία, που δεν ανήκει καν στην ΕΕ. Γι' αυτή τη χώρα, τρέχουν και ασχολούνται οι Ευρωπαίοι, ενώ σφυρίζουν αδιάφορα για την Τουρκία.
Για την Τουρκία, που επιδεικνύει επιθετικότητα, κατέχει το 37% της Κύπρου, απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας, 2 χωρών που ανήκουν στην ΕΕ. Γι’ αυτή τη χώρα, οι Ευρωπαίοι δεν συναινούν στην επιβολή κυρώσεων!
Έτσι, πολύ σωστά η Κύπρος αρνήθηκε να συναινέσει στην επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία. Δυστυχώς, η Ελλάδα αποδεικνύει πως για ακόμη μία φορά κυβερνάται από μια φοβική κυβέρνηση, που υπακούει στα προστάγματα της Γερμανίας, παρόλο που η Γαλλία ήταν η μόνη ισχυρή χώρα που την στήριξε. Έτσι η Ελλάδα, δεν απαίτησε την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.
Η Λιθουανία και η Λετονία ήταν οι χώρες που πρωτοστάτησαν για την επιβολή κυρώσεων στην Λευκορωσία και καταδίκασαν την άρνηση της Κύπρου στην επιβολή των κυρώσεων. Το ίδιο έκανε και ο Josep Borrel. Ούτε η παρουσία της ηγέτιδας της Λευκορωσικής αντιπολίτευσης Sviatlana Tsikanouskaya στάθηκε αρκετή για να πειστεί η Κύπρος και να δεχτεί την επιβολή κυρώσεων στην Λευκορωσία.
Η Λιθουανία και η Λετονία εξέφρασαν ξεδιάντροπα τη λύπη τους για το βέτο της Κύπρου στην επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία. Η Κύπρος, πολύ σωστά και δίκαια, απαίτησε την ταυτόχρονη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.
Ο Λιθουανός Υπουργός Εξωτερικών Linas Linkevicius, έγραψε προκλητικά και ξεδιάντροπα στο twitter: «Η σημερινή αποτυχία στην συμφωνία επιβολής κυρώσεων για την υποστήριξη της Λευκορωσίας, που υποφέρει και αγωνίζεται για Δημοκρατία, υπονομεύει την αξιοπιστία των Δημοκρατικών Αρχών για τις οποίες αγωνίζονται».
Και ο αγώνας για απελευθέρωση της Κύπρου που υποφέρει από την Τουρκική κατοχή; Δεν αποτελεί παταγώδη αποτυχία της ΕΕ η ανικανότητα εξαναγκασμού της Τουρκίας να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, ώστε να ενωθεί το νησί;
Ο Λετονός Υπουργός Εξωτερικών Edgars Rinkevics έγραψε στο twitter κάτι ακόμη πιο προκλητικό και απαράδεκτο: «Είναι λυπηρό που σήμερα δεν μπορέσαμε να αποφασίσουμε κυρώσεις για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λόγω της «ομηρίας» από ένα κράτος μέλος. Στέλνει ένα λάθος μήνυμα στους Λευκορώσους, στις κοινωνίες μας και σε ολόκληρο τον κόσμο».
Ας πει κάποιος στον κύριο αυτό, πως είναι λυπηρό να βλέπουμε την ανικανότητα της ΕΕ να αντιληφθεί τον κίνδυνο για την Ευρώπη που λέγεται Τουρκία και πως στέλνεται λάθος μήνυμα προς την Τουρκία από την άρνηση των Ευρωπαίων να της επιβάλλουν κυρώσεις, καθώς απειλεί και παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου.
Η Κυπριακή κυβέρνηση αρνήθηκε να συμφωνήσει στην επιβολή κυρώσεων σε σχεδόν 40 Λευκορώσους, επειδή δεν ακολουθήθηκε η ίδια τακτική κατά της Τουρκίας, η οποία επαναλαμβάνει τις παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις της εντός της οριοθετημένης Κυπριακής ΑΟΖ.
Μπράβο στην Κύπρο.
Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου