Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους επαναπατρίζονται στη Βόρεια Μακεδονία και το Κοσσυφοπέδιο

Επαναπατρισμοί τρομοκρατών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους γίνονται στη Βόρεια Μακεδονία και στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ άλλα κράτη τους αφαιρούν την υπηκοότητα και αρνούνται να τους δεχτούν πίσω.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Republika οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας που επαναπατρίστηκαν από το στρατόπεδο που κρατούνταν στη βορειοανατολική Συρία, πολύ κοντά στα σύνορα με το Ιράκ την Τουρκία είναι συνολικά 23, ενώ άλλοι 50 τρομοκράτες θα επαναπατριστούν σύντομα.

Συγκεκριμένα, το περασμένο σαββατοκύριακο επαναπατρίστηκαν 4 άνδρες (προφανώς εκπαιδευμένοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους), 5 γυναίκες και 14 παιδιά. Στους άνδρες θα απαγγελθούν κατηγορίες για συμμετοχή σε ξένο στράτευμα και θα δικαστούν, ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά απλώς θα τεθούν σε καραντίνα λόγω covid.

Αυτό που διερωτάται η κοινή γνώμη της Βόρεια Μακεδονίας, αλλά και των περισσότερων Βαλκανικών και Ευρωπαϊκών χωρών, είναι εάν αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν εκπαιδευτεί στη Συρία και το Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος, είναι δυνατό να ενσωματωθούν σε μια δυτική κοινωνία; Υπάρχει πιθανότητα να αποτελέσουν μαχητές εν υπνώσει, οι οποίοι θα δραστηριοποιηθούν μόλις λάβουν εντολή;

Στο Κοσσυφοπέδιο επαναπατρίστηκαν τις τελευταίες ημέρες 11 τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, ενώ το 2019 είχαν επαναπατριστεί 110. Όλοι κρατούνται στο Vrani Dol κοντά στην Πρίστινα.

Το 2019 είχαν επαναπατριστεί και οι τελευταίοι Βόσνιοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου