Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Έκφυλες Ουκρανέζες ή κυκλώματα εκμετάλλευσης γυναικών;

Το τελευταίο διάστημα Ουκρανέζες συλλαμβάνονται και απελαύνονται από διάφορες χώρες, επειδή βγάζουν τα ρούχα τους δημοσίως και φωτογραφίζονται.


Τη δεκαετία του ’90 η Ελλάδα και όχι μόνο, είχαν γεμίσει με μπαρ στα οποία κορίτσια από την πρώην Σοβιετική Ένωση χόρευαν και όχι μόνο, για όσους πλήρωναν. Τα κορίτσια (θύματα σωματεμπόρων) ήταν κυρίως από την Ουκρανία.

Εν έτη 2021 οι Ουκρανέζες φαίνεται πως απολαμβάνουν να φωτογραφίζονται χωρίς ρούχα σε διάφορες χώρες του πλανήτη. Εκτός και αν πρόκειται και πάλι για κυκλώματα σωματεμπόρων, οπότε οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να εξετάσουν πολύ σοβαρά τα περιστατικά.

Στις αρχές Απριλίου, 11 Ουκρανέζες συνελήφθησαν στο Ντουμπάι επειδή ήταν γυμνές στα μπαλκόνια του ξενοδοχείου που διέμεναν και φωτογραφίζονταν. Μαζί τους συνελήφθησαν και οι διοργανωτές της φωτογράφισης. Τους επιβλήθηκε πρόστιμο από 900 ευρώ και απελάθηκαν. Λίγες ημέρες μετά, μία από τις Ουκρανέζες κατήγγειλε ότι εξαναγκάστηκε να λάβει μέρος στη γυμνή φωτογράφιση.

Στις αρχές Ιουλίου 3 Ουκρανέζες συνελήφθησαν στο Κοτόρ του Μαυροβουνίου επειδή γυμνές στο δρόμο έπαιζαν με η μάνικα της πυροσβεστικής και φωτογραφίζονταν. Μαζί τους συνελήφθησαν και οι διοργανωτές της φωτογράφισης. Σε όλους επιβλήθηκε πρόστιμο από 450 ευρώ για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Η Europol και η Interpol θα έπρεπε να ερευνήσουν διεξοδικά για το αν υπάρχουν ακόμη κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τα νεαρά κορίτσια από την Ουκρανία.

Η ΕΕ που κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίζει ποικιλοτρόπως την Ουκρανία σε πολιτικό επίπεδο, καλό θα ήταν να απαιτήσει από τις Ουκρανικές Αρχές την εξάρθρωση των κυκλωμάτων εμπορίας γυναικών που φαίνεται πως κάνουν χρυσές δουλειές με κορίτσια από την Ουκρανία.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από τα BBC και Balkan Insight

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου