Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Όταν το Λιμενικό προστατεύει τα σύνορα, η Τουρκία κάνει λόγο για push backs

Εκνευρισμό προκαλεί στην Άγκυρα η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας και της ΕΕ από το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα, που δεν επιτρέπει την παράνομη είσοδο στη χώρα μεταναστών.


Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο! Η Τουρκία που λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ για να μην επιτρέπει στους παράνομους μετανάστες να ξεκινάνε από το έδαφός της και να κατευθύνονται στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι σήμερα (Παρασκευή) το πρωί η Τουρκική ακτοφυλακή «διέσωσε» 26 μετανάστες που ήθελαν να αιτηθούν άσυλο στην Ελλάδα / Ευρώπη. Οι (παράνομοι) μετανάστες είχαν ξεκινήσει από τον Τσεσμέ.

Στο δημοσίευμα κατηγορείται η Ελλάδα πως ενώ η βάρκα των (παράνομων) μεταναστών είχε περάσει (παράνομα) στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, οι Έλληνες την έστειλαν πίσω στην Τουρκία. Εκεί επενέβη η Τουρκική ακτοφυλακή, και «έσωσε» τους επίδοξους (παράνομους) μετανάστες.

Το δημοσίευμα καταλήγει με το γνωστό αφήγημα πως «η Τουρκία και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επανειλημμένα έχουν καταδικάσει τις παράνομες πρακτικές της Ελλάδας που επαναπροωθεί πίσω στην Τουρκία μετανάστες, καθώς παραβιάζονται οι ανθρωπιστικές αξίες και το διεθνές δίκαιο, ενώ θέτονται σε κίνδυνο οι ζωές ευάλωτων μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών».

Άλλη μία α λα καρτ ή καλύτερα α λα Τούρκα ερμηνεία και χρήση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία, που ο φάκελός της με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου αδυνατεί να χωρέσει σε σκληρό δίσκο χωρητικότητας 1 τεραμπάιτ…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου