Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Θρασύτατη ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τη γενοκτονία των Ποντίων

Μπορεί οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας να έχουν φαινομενικά βελτιωθεί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Τουρκία έχει σταματήσει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να παραλογίζεται.


Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την γενοκτονία των Ποντίων, όπου διαστρεβλώνεται κατά πάγια τακτική η Ιστορία και η κοινή λογική.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι ποντιακές καταγγελίες που διατυπώθηκαν από ακροδεξιές ομάδες στην Ελλάδα με λαϊκιστική ρητορική το 1994, 75 χρόνια μετά τις 19 Μαΐου 1919, που αναγνωρίζουμε ως την έναρξη του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, είναι αβάσιμες.
Ο «Πόντος» είναι όρος της αρχαιότητας. Οι ποντιακές δραστηριότητες που εμφανίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα αποτελούν επέκταση του Ελληνικού σχεδίου της «Μεγάλης Ιδέας».
Το θέμα αυτό είναι ουσιαστικά η εκμετάλλευση μιας ιστορικής διαδικασίας που είχε ως αποτέλεσμα την ανταλλαγή Τουρκικών και Ελληνικών πληθυσμών, συσχετίζοντάς το με αβάσιμους ισχυρισμούς.
Αυτές οι καταγγελίες αποσκοπούν στο να βλάψουν τις τουρκο-ελληνικές σχέσεις και να φέρουν σε δύσκολη θέση τους Έλληνες πολιτικούς με κοινή λογική.
Οι διμερείς σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα απέκτησαν πρόσφατα θετική δυναμική. Αναμένουμε από την Ελληνική κυβέρνηση να λάβει ξεκάθαρη στάση απέναντι στις προσπάθειες ορισμένων ανεύθυνων πολιτικών να εμποδίσουν τις μελλοντικές γενιές να ζήσουν ειρηνικά
».

Σύμφωνα με την Τουρκία, αποτελεί «λαϊκιστική» και «ακροδεξιά» ρητορική η γενοκτονία των Ποντίων, η οποία συντελέστηκε εξαιτίας της «Μεγάλης Ιδέας», δηλαδή φταίει η Ελλάδα.

Η Τουρκία αναμένει από την Ελληνική κυβέρνηση να λάβει ξεκάθαρη στάση απέναντι σε όποιους προσπαθούν να διεθνοποιήσουν την γενοκτονία των Ποντίων και δεν την αφήνουν να ξεχαστεί, διότι εμποδίζονται οι μελλοντικές γενιές από το να ζήσουν ειρηνικά…

Πράγματι, θα θέλαμε να δούμε την απάντηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στην θρασύτατη αυτή Τουρκική ανακοίνωση, όπως θα θέλαμε να δούμε και την Ελληνική κυβέρνηση να διεθνοποιεί την γενοκτονία των Ποντίων, όπως έκαναν οι Αρμένιοι. Επίσης, θα θέλαμε να δούμε την Ελληνική κυβέρνηση να αναλαμβάνει μια πιο σθεναρή στάση στο θέμα της εισβολής και κατοχής του 37% της Κύπρου από την Τουρκία. Έχουν περάσει 50 χρόνια φοβικής απραξίας απέναντι στην Τουρκία. Εφόσον η Ελλάδα ανήκει «στην σωστή πλευρά της Ιστορίας» στο θέμα του πολέμου της Ουκρανίας, θα πρέπει να αναγκαστούν και οι «σύμμαχοι» της Ελλάδας να πράξουν το ίδιο και για την περίπτωση της Κύπρου. Το καλαμπούρι με την ανοχή και την ανάδειξη ως ισότιμων συνομιλητών των αποσχιστών / ανταρτών τουρκοκυπρίων, πρέπει να σταματήσει. Το Διεθνές Δίκαιο θα πρέπει να ισχύει για όλους. Εάν δεν ισχύει, τότε θα ισχύσει το δίκαιο του στρατιωτικά ισχυρότερου.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου