Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Ο Ερντογάν θέλει η Ευρώπη να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Τουρκίας…

Όσο η ΕΕ και οι φοβικοί ηγέτες της δεν αντιδρούν στα τερτίπια της Τουρκίας, τόσο η Τουρκία θα αποθρασύνεται και θα απαιτεί περισσότερα από την Ευρώπη για να κάνει τα αυτονόητα.


«Η Τουρκία είναι πρόθυμη να βελτιώσει τις σχέσεις της με την ΕΕ και τα κράτη μέλη, εφόσον τηρούνται οι αρχές του δικαίου και τα συμφωνηθέντα. Για να συμβεί αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει πρώτα να απαλλαγεί από τη στρατηγική της τύφλωση και να σταματήσει να αποκλείει την Τουρκία. Η Τουρκία είναι η μόνη διέξοδος από τη διελκυστίνδα στην οποία έχει εγκλωβιστεί η ΕΕ εξαιτίας του ανταγωνισμού των δυνάμεων στην ανατολή και τη δύση της Ευρώπης. Όσο πιο γρήγορα οι Ευρωπαίοι ηγέτες δουν και αποδεχτούν αυτή την πραγματικότητα, τόσο καλύτερα θα είναι γι’ αυτούς» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τι λέει ο Ερντογάν στους Ευρωπαίους; Ότι οι σχέσεις Τουρκίας θα βελτιωθούν με τους όρους της Τουρκίας! Εάν η Ευρώπη κάνει αυτά που θέλει η Τουρκία, τότε θα υπάρξει πρόοδος στις σχέσεις τους! Θράσος απύθμενο, απευθυνόμενο στους ανίκανους πολιτικούς που διοικούν την Ευρώπη.

Όσο ο Τούρκος Πρόεδρος βλέπει ότι κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν αντιδρά, όσο βλέπει ότι η ΕΕ δεν αντιδρά κεντρικά σ’ αυτά που λέει και σ’ αυτά που κάνει, όσο δεν υπάρχουν πραγματικές επιπτώσεις στα λόγια και στα έργα του, τόσο θα αποθρασύνεται και θα απαιτεί όλο και περισσότερα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εφαρμόζει την πολιτική του. Λέει ευθέως σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς, αυτά θέλω, αυτά κάνω και αυτά θα κάνω και δεν με νοιάζει τι λέτε εσείς.

Αφού η Ευρωπαϊκή δήθεν Ένωση δεν αντέδρασε στην μετατροπή της Χριστιανικής Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενός ναού που ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ, δεν πρόκειται να αντιδράσει ούτε και στην μετατροπή της Χριστιανικής Μονής της Χώρας σε τζαμί.

Όπως δεν υπήρξε καμία επίπτωση στην Τουρκία εξαιτίας της πολιτιστικής κάθαρσης (cultural cleansing) που συντελέστηκε στην Αγία Σοφία, έτσι δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση για την πολιτιστική κάθαρση που συντελείται στη Μονή της Χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ασχολούνται επιλεκτικά με δικτάτορες και όχι συνολικά, ως οφείλουν και ως διατρανώνουν.

Δεν αντιδρά ούτε η ΟΥΝΕΣΚΟ, δεν αντιδρούν ούτε οι λαλίστατες ΜΚΟ που δήθεν κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά προφανώς, δικαιώματα έχουν μόνο οι μη Χριστιανοί και οι μη λευκοί.

Όσο οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται για τα στοιχειώδη σε σχέση με την Τουρκία, το φίδι από την τρύπα θα καλείται να το βγάλει η Ελλάδα. Μια Ελλάδα όμως, που διοικείται διαχρονικά από ανίκανους, τους οποίους φυσικά έχει εκλέξει ο Ελληνικός λαός…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου