Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Τα Τουρκικά «ειδικά» διαβατήρια εγείρουν θέματα ασφαλείας στην ΕΕ

Εξαιτίας των περιορισμών στα ταξίδια προς την Ευρώπη, απαιτείται βίζα για τους Τούρκους πολίτες η οποία είναι ακριβή και πολλές φορές δεν χορηγείται, η Τουρκία ανακάλυψε έναν ωραίο τρόπο για να παρακαμφθεί το πρόβλημα και να εξυπηρετούνται οι ημέτεροι και όχι μόνο.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Κάθε Αριστερός αγώνας ξεκινά ως ανθρωπισμός και τελειώνει ως τρομοκρατία

Κάθε αριστερό αφήγημα βασίζεται στην ενσυναίσθηση. Κάπου υπάρχει μια καταπιεσμένη ομάδα για να απελευθερωθεί. Και αυτός, αυτή ή αυτοί (σ.σ. οι αριστεροί) είναι που θα αγωνιστούν για την απελευθέρωσή τους.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με την Ψευδομακεδονία;

Η νέα κυβέρνηση της Ψευδομακεδονίας άρχισε και πάλι το παλιό τροπάριο, του μακεδονισμού, της κλοπής της Ιστορίας και του Ονόματος της Μακεδονίας. Η Ελληνική κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να αντιδράσει δυναμικά και να κόψει τον βήχα στους Βουλγάρους της Ψευδομακεδονίας.

Ωφελεί ή όχι η μυστική διπλωματία;

Είναι συνηθισμένη πρακτική για τις Ελληνικές κυβερνήσεις να μην αποκαλύπτουν και να μην δημοσιοποιούν τις πραγματικές συνομιλίες που κάνουν για τα Εθνικά μας θέματα με την Τουρκία, την Αλβανία και την Ψευδομακεδονία. Έτσι, λαμβάνονται αποφάσεις, που υποτίθεται είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά πάντοτε απεμπολούν είτε δικαιώματα, είτε Ιστορία και ας ελπίσουμε όχι και κυριαρχία.