Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ισραήλ και Ολλανδία ζητούν την αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ

Ο προκλητικός Ερντογάν θα φάει το κεφάλι του. Κορυφαίοι πολιτικοί από το Ισραήλ και την Ολλανδία ζητούν την αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.


Μετά τις απειλές του Ερντογάν προς το Ισραήλ, ότι μπορεί να εμφανιστεί μια νύχτα ξαφνικά, όπως έκανε στη Λιβύη και στο Καραμπάχ, (διαβάστε στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ) ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ αναγκάστηκε να του απαντήσει με τη γλώσσα που αντιλαμβάνεται και όχι φοβικά όπως απαντούν οι Έλληνες πολιτικοί.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατζ ζήτησε την εκδίωξη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, ενώ το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση.

«Υπό το πρίσμα των απειλών του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για εισβολή στο Ισραήλ και της επικίνδυνης ρητορικής του, ο Υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατζ έδωσε εντολή στους διπλωμάτες … να εμπλακούν επειγόντως με όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας και απαιτώντας την αποβολή της από την περιφερειακή συμμαχία».

«Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί το αρχηγείο της Χαμάς που είναι υπεύθυνο για τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, έχει γίνει μέλος του Ιρανικού άξονα του κακού, μαζί με τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τους Χούτι στην Υεμένη» αναφέρουν οι Ισραηλινοί.

Στο ίδιο πνεύμα και ο νικητής των Ολλανδικών εκλογών Geert Wieldrs που έγραψε στο Χ για τον Ερντογάν:
«Ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν απειλεί να εισβάλει στο Ισραήλ.
Αυτός ο τύπος είναι τελείως τρελός.
Η Τουρκία πρέπει να εκδιωχθεί από το ΝΑΤΟ
».

Πότε θα αντιληφθούν οι υπόλοιποι «σύμμαχοι» στο ΝΑΤΟ ότι η Τουρκία ΔΕΝ αποτελεί συμμαχική χώρα; Πότε θα αποφασίσουν οι Αμερικανοί ότι ΔΕΝ μπορεί να συνεχιστεί το καλαμπούρι με την Τουρκία; Η Τουρκία ΔΕΝ εξυπηρετεί πλέον τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην περιοχή. Η Τουρκία αποτελεί πρόβλημα για το ΝΑΤΟ και τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Χρειάζεται μια μεγάλη απόφαση: της εκδίωξης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, ώστε να ηρεμήσει η Ανατολική Μεσόγειος.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου