Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Τι έγινε στην Κάσο και τον Έβρο; Πόσοι παράνομοι μετανάστες πέρασαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023; Συνέντευξη του Μανώλη Κοττάκη

Μια πολύ σημαντική συνέντευξη παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης στον Δημήτρη Κολιό και τον Maximum FM. Στην συνέντευξη αναφέρθηκαν στοιχεία για το περιστατικό της Κάσου που δεν είναι γνωστά, όπως και για το πόσοι παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023.


Ο Μανώλης Κοττάκης υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει αναβαθμιστεί εξαιτίας του πολέμου της Ουκρανίας και οι Αμερικανοί προσέγγισαν σταδιακά την Τουρκία. Έτσι, έγινε η πώληση των F-16, παρά το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να μην γίνει, από το βήμα του Κογκρέσου.

Στην Ελλάδα η πώληση των F-35 θα γίνει με κλειδωμένα πολλά από τα οπλικά τους συστήματα, ουσιαστικά για να μην μπορεί η Ελλάδα να έχει το πάνω χέρι στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η κυριαρχία της κυβέρνησης στα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να μην φτάνει η αλήθεια στον λαό, υποστηρίζει ο διακεκριμένος δημοσιογράφος.

«Όλα όσα έχουν κερδίσει στο πεδίο οι Τούρκοι αυτά τα χρόνια, τώρα τα θέλουν στο χαρτί» είπε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Κοττάκης, αναφερόμενος στις υποχωρήσεις της Ελλάδας στην θάλασσα, καθώς το Ορούτς Ρέις είχε φτάσει 7 μίλια από το Καστελόριζο. Αυτό σημαίνει ότι ξεχνάμε τα 12 μίλια αφού ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε πει ότι η Ελλάδα μένει στα 6 μίλια, ενώ άλλος Υπουργός είχε πει ότι τα 12 μίλια είναι εθνικισμός.

Αναφορικά με την Κάσο, ο Μανώλης Κοττάκης είπε ότι τα ερευνητικά πλοία της Ιταλίας ήταν 2 και ότι ζήτησαν άδεια και από την Τουρκία, έχοντας συνεννοηθεί με τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές. Αυτό σημαίνει ότι σε μια περιοχή που είναι οριοθετημένη η ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο, εμπράκτως την απεμπολήσαμε και δεχτήκαμε Τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα, βάσει του Τουρκο-Λιβυκού μνημονίου. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί καταλλήλως από την Τουρκία σε περίπτωση που πάμε στην Χάγη. Μάλιστα το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ευχαριστεί την Ελλάδα που αναγνώρισε τις θαλάσσιες ζώνες της Τουρκίας.

Σε σχέση με το περιστατικό στον Έβρο όπου δέχτηκε πυρά από την Τουρκική πλευρά ο Έλληνας συνοριοφύλακας, ο Μανώλης Κοττάκης υποσχέθηκε αποκαλύψεις στο φύλλο της Εστίας της Κυριακής και τόνισε ότι το περιστατικό αποσιωπάται.

Ο Μανώλης Κοττάκης αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι του 2023 τα νησιά της Ελλάδας δέχτηκαν τουλάχιστον 60.000 παράνομους μετανάστες. Αυτοί είτε έλαβαν προσωρινά Ελληνικά διαβατήρια για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, είτε έλαβαν τα γνωστά επιδόματα για να ζουν στην Ελλάδα.

Όπως ξύπνησαν στην Κύπρο ξαφνικά πριν 50 χρόνια με τους Τούρκους στο νησί, έτσι φοβάται ο Μανώλης Κοττάκης μην ξυπνήσουμε και στην Ελλάδα.

Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου